Donem continuïtat a una subsecció que cada setmana us aproparà a una recomanació d’oci i turisme a la nostra comarca. En col·laboració amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, també iniciem un sorteig via Twitter. Utilitzant el hashtag #BaixEscapada i explicant-nos o penjant un vídeo o una foto de la teva escapada per el Baix Llobregat, et pots endur un premi cada mes. Aquest mes de juny, sortegem entrades a Catalunya en Miniatura i al Circuit d’Aventura

Et proposem un cap de setmana de natura per Collbató. Visita les Coves de Salnitre, el seu molí de l’Oli, passeja pel seu encantador poble i per les diferents rutes i camins que tenen, gaudint del seu idílic paisatge.

I per dinar i dormir, són diverses i atractives les propostes que et poden recomenar. Consulta-ho!

Vine i et sorprendràs de les meravelles de Collbató!

Les Coves del Salnitre

Coves del Salnitre de Collbató
Coves del Salnitre de Collbató

La Muntanya de Montserrat, de renom universal per la seva fisonomia i el seu monestir, amaga en el seu interior un món subterrani quasi desconegut. Una variada gamma d’avencs i coves foraden l’aparentment compacte massís conglomeràtic de Montserrat. Entre elles destaca la Cova del Salnitre, coneguda arreu tant per ser la que millor resumeix la història de l’espeleologia catalana com per la seva espectacularitat que fascinà i inspirà al llarg dels anys artistes com Santiago Rusiñol, Ramon Casas, mossèn Cinto Verdaguer i, segons diu la tradició, Antoni Gaudí.

L’acció de l’aigua de la pluja sobre el conglomerat i el material calcari durant milers d’anys i les múltiples esquerdes generades per diversos moviments orogènics han deixat com a llegat un paisatge càrstic impressionant que la visita a la Cova de Salnitre permet observar de prop.

Només cal traspassar el llindar de l’entrada per encetar un recorregut d’uns 500 metres seguint els conductes més espaiosos i més bellament ornamentats per les successives generacions d’espeleotemes (estalactites, estalagmites i columnes). Passeig enriquit per experts guies que, a més d’explicar-nos les característiques i el resultat del procés geològic que ha donat forma a la cavitat, ens mostraran l’hàbitat dels primers pobladors de Montserrat i ens endinsaran en un món d’històries i llegendes.

 I si no et vols esperar a la setmana vinent i vols descobrir més #BaixEscapades per el teu compte, consulta la Guia d’Oci del Consorci de Turisme del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here