Avui divendres 3 de juliol, a les 19.30 h, tindrà lloc a l’Auditori del Palau Falguera el ple extraordinari de constitució i presa de possessió dels regidors i regidores per al mandat 2015-2019 i la investidura del nou alcalde. En el decurs de l’acte és previst que Jordi San José sigui elegit novament com a alcalde de Sant Feliu de Llobregat

La constitució de l’Ajuntament es produeix 20 dies després del 13 de juny, data en què es van constituir la gran majoria de municipis tal com estableix la Llei de règim electoral general. En el cas de Sant Feliu, el retard s’ha produït a causa del recurs que el PSC va interposar davant el Tribunal Superior de Justícia per impugnar els resultats d’una mesa electoral de la Sala Ibèria on una persona va votar dues vegades durant les eleccions del 24 de maig passat.

Un consistori fragmentat

Els resultats de les eleccions municipals a Sant Feliu deixen un consistori molt fragmentat amb representació de les vuit forces polítiques que optaven a l’alcaldia. Així, ICV-EUiA, la força més votada, obté 6 regidories; el PSC, segona força, aconsegueix quatre regidors. La tercera posició és per ERC que entra a l’Ajuntament amb 3 regidors. Ciutadans se situa en quarta posició en el mapa electoral amb 2 regidors, seguit de CiU, que també obté 2 regidors, la mateixa quantitat que obté Veïns per Sant Feliu, formació que es presentava per primera vegada a la ciutat. La setena força és el PP que aconsegueix 1 regidor. I finalment, una altra formació nova, Junts per Sant Feliu, entra a l’Ajuntament amb 1 regidor.

Pacte d’esquerres

ICV-EUiA va aprovar el 9 de juny en assemblea un acord de govern per als propers quatre anys amb el PSC. Aquest pacte permetrà sumar els 6 regidors i regidores d’ICV-EUiA i els 4 regidores i regidores del PSC, donant com a resultat un govern d’esquerres que es quedaria a 1 regidor d’obtenir la majoria.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here