El projecte europeu Life està dotat amb un pressupost de 3,5 milions d’euros i actuarà en una zona de 32.000 hectàrees

Marganell (ACN).- Diversos ramats de bestiar ajudaran a prevenir els incendis forestals al massís de Montserrat gràcies al projecte europeu Life. La iniciativa es va posar en marxa fa un any i en aquests moments ja es poden veure les primeres actuacions en unes 300 hectàrees de bosc.

En total, el projecte abasta una àrea de 32.000 hectàrees repartida en 14 municipis i compta amb un finançament de 3,5 MEUR, dels quals un 50% van a càrrec de la Unió Europea. La iniciativa, però, no només vol prevenir els incendis, sinó també ajudar a la conservació d’hàbitats i espècies d’animals d’alt interès, així com també a la promoció de l’activitat econòmica. Els impulsors volen que el projecte es reprodueixi a altres territoris.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here