El Museu de Sant Boi inaugurarà l’exposició Sant Boi de Llobregat, 1875-1923. La modernització d’un poble

La terrassa de Can Barraquer es convertirà el proper dissabte, 11 de juliol, en un espai que ens transportarà al moment del pas del segle XIX al XX, una època de crisi econòmica i social semblant a l’actual. Es combinaran en una mateixa vetllada sessions de cinema en 360º, una conferència sobre la llum a càrrec del divulgador científic Marc Boada, un taller de piruletes amb motius modernistes i un concert de jazz. La Nit d’estiu al Museu és una activitat gratuïta i apta per a tots els públics.

Durant aquella nit s’inaugurarà l’exposició Sant Boi de Llobregat, 1875-1923. La modernització d’un poble, una mostra que es podrà veure al llarg de tot l’estiu. El tema central d’aquesta nova edició és el pas d’una societat rural a una d’industrial, que ens introduirà en com era el Sant Boi de finals del segle XIX i primeres dècades del XX. La inauguració d’aquesta exposició de producció pròpia començarà a les 20.30 h i mostrarà els canvis esdevinguts en la nostra població, destacant la cultura material que es conserva en els fons del Museu. Hi haurà visites comentades a les 21.30 h i a les 23.00 h.

Les sessions contínues de cinema 360º començaran a les 21.00 h amb la projecció de “La nit del Titànic”. A les 22.00 h el divulgador científic Marc Boada presentarà la conferència ” Matèria lluminosa, la descoberta de l’enigma del fotó”. La Nit d’estiu finalitzarà amb un concert de jazz a càrrec de la Big Band Cultura F que començarà ales 23.30 h.

Vespres a Can Julià

Els Vespres a Can Julià continuen el dissabte, 11 de juliol, amb un taller d’animacions i experiments per saber tot el necessari per ser un bon investigador: Què cal fer per ser científic? El dia 5 de setembre finalitzarà la programació amb l’activitat Des d’Arquimedes fins a Einstein, un espectacle que pretén estimular l’interès per la història de la ciència amb una gran dosi de diversió. Aquestes dues sessions començaran a les 20.00 h i comptaran amb les explicacions del divulgador de TV3 David Jiménez. L’objectiu de la iniciativa és donar a conèixer la natura de Sant Boi i promoure el respecte al medi ambient.

La Música a la Fresca (dies 11, 18 i 25 de juliol), que organitza la Unión Extremeña de Sant Boi a la Torre de Benviure, complementa les activitats estiuenques. Aquest dissabte es farà una nit flamenca a càrrec de José Moreno El Cano, Juan Murube i a la guitarra Juan M. Moreno. El preu de l’entrada és de 4 euros.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here