L’alcaldessa de Castelldefels, Candela López Tagliafico, ha enviat una carta a la direcció de l’aeroport per solucionar aquest problema

L’Ajuntament de Castelldefels va tramitar, com cada any, a l’Aeroport de Barcelona la sol·licitud per a la realització dels focs artificials que formen part del programa d’activitats de les Festes del Mar i de la Festa Major. En aquesta ocasió, però, l’Aeroport ha denegat a l’Ajuntament el permís preceptiu per a la realització d’aquestes activitats, en cas que s’hagi d’utilitzar la configuració de pistes no preferent durant l’execució d’aquests espectacles pirotècnics. L’Aeroport justifica aquesta decisió per una nova normativa que inclou la realització d’una maniobra i que, en el cas extraordinari de ser executada per un avió, aproximaria la seva trajectòria a la dels focs artificials. Es dóna la circumstància que el motiu d’implantació d’aquesta maniobra no va ser altre que l’augment de la capacitat aeroportuària.

L’alcaldessa de Castelldefels, Candela López Tagliafico, ha enviat una carta a la directora de l’Aeroport, Sonia Corrachano, per intentar solucionar aquest problema que pot solucionar-se amb l’ús de mesures tècniques alternatives a la adduïda per l’autoritat aeroportuària. López apel·la en el seu escrit a l’imprescindible i bona entesa que ha de presidir les relacions entre el municipi i l’aeroport.

Paral·lelament, l’alcaldessa ha cursat instruccions a l’OMSICA (Oficina Municipal de Seguiment i Control de l’Aeroport) perquè sol·liciti la convocatòria urgent i excepcional d’un GTTR (Grup de Treball Tècnic de Soroll) on es presentarien les solucions tècniques que proposa el consistori.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here