La tenista de 21 anys, jugadora del Club Can Via de Santa Coloma de Cervelló, va aconseguir la seva primera final de ‘Gran Slam’ sobre l’herba de Londres en batre a la polonesa Agnieszka Radwanska per 6-2, 3-6 i 6-3. La seva rival avui a la final, serà la nord-americana Serena Williams, la número 1 del món, que va batre a la russa Maria Sharapova per 6-4 i 6-2 en una hora i 18 minuts

Des de 1996 cap tennista espanyola havia arribat a la final de Wimbledon (des de l’any 2000, en cap torneig de Gran Slam) i aquest dijous la hispanoveneçolana i jugadora d’un club del Baix Llobregat, Garbiñe Muguruza, top-20 de la classificació WTA, va actualitzar l’estadística després d’imposar-se en la primera semifinal del quadre femení a la polonesa Agnieszka Radwanska. Un gran triomf de la ‘spanish sensation’, com la coneixen a l’All England Tennis Club.

Muguruza va batre a tota una finalista a Londres (al 2012) i campiona de catorze tornejos de la WTA, per 6-2, 3-6 i 6-3 en gairebé dues hores de partit. Amb la victòria, garantia el seu avenç imparable a la final. La seva primera final de ‘Gran Slam’, als 21 anys.

El joc de Garbiñe, que li està donant el seu millor resultat fins ara en un Gran Slam, ja va emergir als quarts de final de Roland Garros (2014 i 2015) i ha donat un salt de qualitat sobre l’herba londinenca, una superfície en la qual amb prou feines havia disputat 19 trobades abans del partit d’aquest dijous.

En el seu camí a la final a Londres, Muguruza s’ha desfet de dues ‘top-10’, com són la danesa Caroline Wozniacki (6-4 i 6-4) i l’alemanya Angelique Kerber (7-6(12), 1-6 i 6-2), a més de Radwanska, finalista de Wimbledon l’any 2012, la suïssa Timea Bacsinszky, la croata Mirjana Lucic-Baroni i la nord-americana Varvara Lepchenko.

Aquest dissabte doncs, es preveu un duel titànic entre dues grans tenistes. La baixllobregatina, ja ha guanyat a Serena Williams -a qui considera el seu referent en el món del tenis- una vegada, als vuitens de final de Roland Garros de 2014. Si repeteix la gesta en aquesta final, es podria coronar campiona d’un dels torneig de Gran Slam més importants del món, i impediria a Williams guanyar el seu 21è títol de Gran Slam.

Font: EFE Imatge: @GarbiMuguruza

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here