L’Ajuntament de Gavà ha recuperat el projecte de Patis Oberts per aquest estiu 2015. Els dos centres que, de moment obriran pati per el gaudi d’infants i joves són el Jacme March i el Salvador Lluch. Per la seva banda, Molins de Rei també mantindrà oberts els patis, tot i que reajustant-ne els horaris en funció de l’us que se’n preveu

Gavà

El projecte de Patis Oberts, la finalitat del qual és afavorir la convivència entre ciutadans i ciutadanes de la ciutat, es reprèn després de dos anys, posant a l’abast d’infants i joves de la ciutat dos espais d’oci i de convivència durant l’estiu: els patis de les escoles Jacme March i Salvador LLuch.

El projecte, que va arrencar el primer dissabte de juliol, dóna resposta a la demanda expressada per famílies i col·lectius de joves de la ciutat. L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, s’ha mostrat convençuda de l’èxit de la iniciativa “atesa la bona acollida per part de la comunitat educativa, que la fa possible, i per part de les famílies de la ciutat que podran fer servir aquests espais com a una alternativa d’oci per a la gent jove i dels infants. És per això que aquest projecte es podria ampliar en un futur a altres escoles de la ciutat”. L’alcaldessa ha afegit que “la idea és posar aquests espais a disposició de la ciutadania fora de l’horari lectiu, en definitiva, oferir tots els recursos que tenim d’una manera organitzada per fer compatible l’oci amb la convivència i el respecte”.

La iniciativa, que sorgeix del Projecte Educatiu de Ciutat, ha possibilitat l’obertura dels patis de l’escola Jacme March i de l’escola Salvador Lluch durant els caps de setmana de juliol, agost i de la primera quinzena de setembre, d’11 a 14 h i de 16 a 20 hores, coincidint amb les vacances escolars.

Els Patis Oberts es gestionaran amb la intervenció de monitors de lleure que proporcionaranun servei de vigilància guiada de l’espai, garantint la presència professional permanent a cada centre escolar per coordinar el servei i resoldre possibles incidències. Segons l’alcaldessa, “aquests monitors tindran un paper de vigilància i control per garantir que es respecti la normativa general d’ús d’aquestes instal·lacions però també un rol de dinamitzadors dels grups d’infants i joves que hi vulguin accedir, veient quines són les seves demandes i necessitats”.

Molins de Rei

Des del cap de setmana s’han canviat els horaris d’obertura dels patis de les escoles de Molins. L’objectiu del reajustament és optimitzar els recursos en base a la utilització que han tingut aquests espais durant els primers tres mesos de funcionament del projecte Patis Oberts. La principal novetat és que els patis de les escoles l’Estel i l’Alzina no s’obriran als matins, i que a les tardes ho faran a partir de les 18.00h.

Després de tres mesos de funcionament del projecte Patis Oberts s’ha constatat que durant les hores centrals del dia, quan fa més calor, l’ús de les instal•lacions és pràcticament inexistent, especialment a les escoles l’Estel i l’Alzina. Per aquest motiu l’Ajuntament ha decidit reajustar els horaris aquest estiu. A l’escola El Palau el pati es continuarà obrint matí i tarda els caps de setmana però de 11.00h a 13.00h i de 18.00h a 21.00h. En canvi, a les escoles Estel i l’Alzina s’obriran només les tardes dels caps de setmana, de 18.00h a 21.00h. Cal recordar que l’ús de cada pati és supervisat per una persona acollida a un pla d’ocupació. Aquesta persona fa tasques de vigilància i del compliment de la normativa, però no es fa responsable de la seguretat dels menors que puguin estar jugant-hi.

L’objectiu del programa “Patis Oberts” és donar més espais de lleure a les famílies, els infants i els joves perquè esdevinguin espais de lleure, trobada i convivència. Als patis s’hi poden fer activitats com ara jugar a pilota (bàsquet, futbol, handbol, voleibol…), patinar, llegir, jugar… Tot en un ambient respectuós entre tots els usuaris i cap a la instal•lació, de manera que aquest ús extraescolar no interfereixi les activitats pròpies del centre educatiu o programades a les seves instal•lacions.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here