Comencen els assajos per al Desembarcament de Pirates a l’Escola Margalló. Lluites d’espases i trabucs, sirenes, el Garigot i efectes de pirotècnia tornen a conformar l’espectacle estrella de les Festes del Mar

Organitzat per l’Ajuntament, el Desembarcament de Pirates (peça central de les Festes el Mar) torna novament el proper 18 de juliol (20 h) amb una ambiciosa posada en escena coordinada i dirigida per l’escola d’arts escèniques de Castelldefels Performing Arts, que compta un any més amb el professor d’esgrima teatral Isaac Morera (actor i mestre d’armes recentment per exemple del Cyrano de Bergerac d’Oriol Broggi). Els assajos amb els ciutadans i ciutadanes que s’han inscrit per participar a la representació popular han començat aquesta setmana a l’Escola Margalló per preparar el desembarcament a Castelldefels dels temuts Dragut, Otxalí i els seus pirates.

El muntatge escenogràfic torna a incloure les galeres pirates, la reproducció del Castell i del poble de Castelldefels, i el gran vaixell pirata amb veles, canons i dues tarimes elevades.

El guió, que partint de fets reals recrea la història dels nostres avantpassats, inclou personatges ficticis com els protagonistes Joan i Maria, elements fantàstics com un ball de sirenes, i noves batalles entre la germandat sagramental del Sometent formada per espadatxins i trabucaires i els pirates barbarescos encapçalats per Dragut (1514-1565) i Otxalí (?-1580) que, prenent el relleu de l’últim dels germans Barba Rossa (mort l’any 1546 a Estambul), sembraven el terror per les costes catalanes entorn l’any 1550. No falten tampoc personatges històrics com els Barons de l’Eramprunyà i la seva cort, o personatges llegendaris com el nostre entranyable drac Garigot.

Els pirates efectuaven atacs a les poblacions costaneres com Castelldefels i n’obtenien esclaus i tot allò valuós que poguessin arreplegar. Els continus i ràpids atacs a la costa van fer necessària la construcció del Castell i les torres de defensa per fer front als actes de pirateria i protegir la població.

L’espectacle, amb episodis de complicitat vers el teatre musical, és el fruit de la col·laboració entre diverses entitats culturals de la ciutat. La pirotècnia és a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular. A l’elenc de cada any, format per uns 200 figurants, actors i actrius, s’afegeix la col·laboració de la colla de trabucaires Trobukaires de L’Hospitalet, la Colla d’en Jaume Duran.

Cada any, el Desembarcament de Pirates constitueix la peça central de les Festes el Mar, un muntatge teatral amb pirotècnia que recrea l’època històrica en que els perills venien de la mar. L’any passat, l’espectacle va consolidar el seu gran poder de convocatòria amb 10.000 espectadors. Per això i com a novetat d’aquest any, eldia18 de juliol (18.15 – 2.15 h) hi haurà servei d’autobús gratuït des del centre a la platja i a la inversa. Parades: c/ Santiago Rusiñol cantonada c/ Pintor Serrasanta i av Pineda cantonada Passeig Marina.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here