El rector de la UB, Dídac Ramírez, i l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, van visitar ahir la Torre de la Creu on ha començat un curs sobre el modernisme i on, a partir de la tardor, s’iniciaran els cursos de l’Escola d’Idiomes Moderns (EIM)

La Torre la Creu, un dels edificis més emblemàtics que l’arquitecte modernista Josep Maria Jujol va deixar a Sant Joan Despí, ha iniciat l’activitat com a seu de l’Àrea de Formació Complementària de la Universitat de Barcelona (UB) amb un curs d’Els juliols (cursos d’estiu de la universitat) sobre el modernisme en la ciutat. Però a més d’acollir aquests cursos, la Torre de la Creu també tindrà una Escola d’Idiomes Moderns (EIM) en la qual començaran classes d’anglès, francès i alemany aquesta tardor. El rector de la UB, Dídac Ramírez, i l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, en van visitar les instal·lacions.

Durant la seva intervenció, el rector va comentar que “aquest és un equipament al servei del coneixement, al servei dels ciutadans. Amb aquest centre, la UB està més a prop dels ciutadans, fem una universitat més propera”, mentre l’alcalde va afegir “a Sant Joan Despí portem molt de temps treballant per l’aprenentatge d’idiomes, i volíem tenir una escola d’idiomes. Els idiomes ens fan més internacionals, com ho és també el modernisme de Jujol”, en referència a la Torre de la Creu, espai on s’ubica l’Escola d’Idiomes de la UB.

L’objectiu de la UB és iniciar 32 cursos d’anglès, francès i alemany a partir de la propera tardor. Des de mitjan juny, quan va començar l’atenció al públic per informar la ciutadania sobre els cursos d’idiomes, el centre ha rebut la visita de prop de 600 persones i 110 ja han fet proves de nivell. La posada en marxa d’aquesta escola és una de les apostes del projecte Sant Joan Despí, ciutat plurilingüe que l’Ajuntament va iniciar ara fa sis anys per potenciar l’aprenentatge de llengües, i sobretot, l’anglès.

Per últim, el curs El modernisme a la vila de Sant Joan Despí que s’ha iniciat a la Torre de la Creu, va comptar amb la participació de Josep Maria Jujol fill.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here