La Diputació de Barcelona inicia un mandat marcat per la presència al plenari d’un ventall ideològicament més ampli arran de la incorporació de nous grups polítics. D’altra banda, 37 dels 51 diputats –de tots els partits representats- que han pres possessió avui s’estrenen com a membres d’aquesta Corporació

Així, els resultats de les darreres eleccions municipals han donat accés a la Diputació de Barcelona a dos grups que el mandat anterior no tenien representació: C’s, que té com a representants Miguel Ángel Ibáñez, Sonia Sierra i Salvador Tovar, i CUP-PA, amb els diputats Joaquim Jesús Duran, Maria Rovira i Laia Sabater.

Entesa és parcialment un grup nou, ja que és fruit d’un acord entre partits d’esquerres que inclou ICV, que ja tenia representació a la Diputació de Barcelona. En conseqüència, la majoria de representants són nous a la casa: Alexandra Sevilla, Jaume Asens, María de los Ángeles Gallardo, Laura Pérez, Isabel Garcia i Carles Rodríguez.

Pel que fa a la resta de partits, també hi ha cares noves entre els seus diputats i diputades. Per ordre de representativitat, CiU incorpora Joaquim Forn, Maite Fandos, Sònia Recasens, Meritxell Budó, Laura Martínez, Valentí Junyent, Jesús Calderer i Miquel Forns.

Per ERC-AM s’estrenen tots els seus representants: Juanjo Puigcorbé, Oriol Lladó, Antoni Garcia, Rafael Homet, Isaac Albert, Martí Pujol, Rosa Funtané, Josep Ramon Mut, Dionís Guiteras, Blanca Arbell i Jordi Fàbrega.

Al PSC-PM entren per primer cop al plenari de la Diputació Núria Parlon, Ana María del Puy del Frago, Jordi Ballart, Miquel González i Lluís Tomàs. Per últim, al PP també hi ha una nova cara, la de Manuel Reyes.

Font: Diputació de Barcelona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here