Del 16 al 19 de juliol Castelldefels ha celebrat una nova edició de les emblemàtiques Festes del Mar. Amb un ampli programa d’activitats vora el mar, aquestes festes se celebren cada any amb motiu de la diada de la Mare de Déu del Carme, patrona de pescadors i mariners

Aquest any, les festes van començar el passat 16 de juliol, dia de la Mare de Déu del Carme, amb la Missa solemne en honor a la patrona a l’església de Can Bou i, a continuació, la tradicional Processó pels carrers dels barris amb tradició marinera i pel centre de Castelldefels, organitzada pel Club Nàutic Castelldefels, el Club Marítim Castelldefels i la Parròquia Santa Maria de Castelldefels.

El passat 17 de juliol, el programa continuava amb amb una Hora del Conte especial a la Biblioteca de la Platja Carme Romaní amb l’espectacle Contes de pirates, a càrrec del pirata Kim Arnal. La jornada incloïa també alguna novetat d’aquest any: l’actuació a la plaça de les Palmeres de la jove orquestra anglesa Princes Henry’s School, que va interpretar tot un repertori de jazz i bandes sonores de pel·lícules i musicals. També va tornar el taller de country al mateix espai a càrrec de l’associació Castelldefels Balla Country.

Els plats forts de les festes arribaven el dissabte 18. Com sempre, la nota esportiva la va posar la 16a edició del torneig 4×4 de vòlei platja “Voleiboom” al Beach Club Esportiu El Péndulo; el Mercat del Mar, amb paradetes artesanals i de temàtica marinera al passeig Marítim; i l’emblemàtica representació del Desembarcament de Pirates a la platja precedida d’una Cercavila de Pirates amb els actors, actrius i figurants que hi participaven.

La cercavila va sortir de la plaça de les Palmeres per arribar al l’espai del Desembarcament Pirata, coordinat i dirigit per l’escola d’arts escèniques de Castelldefels Performing Arts. Després torn per a la Sardinada popular organitzada per l’Agrupació de Pirates Sardiners, focs artificials al Parc del Mar i concert-ball amb l’orquestra Aquarium al solar del passeig Marítim 161-163.

El 19 de juliol, a la platja continuava el torneig 4×4 de vòlei platja “Voleiboom” i al passeig el Mercat del Mar, mentre que a la plaça de les Palmeres va tenir lloc l’espectacle infantil Els exploradors de l’aigua, i l’actuació castellera amb els Castellers de Castelldefels que van estar acompanyats en aquesta ocasió pels Castellers de Gavà.

També hi va haver temps per gaudir del tradicional Concert de l’Associació Musical de Castelldefels a l’Església de la Mare de Déu del Carme (Can Bou). El cap de setmana i les Festes del Mar es tancaven a la plaça de les Palmeres al compàs de la cantada d’havaneres, aquest any a càrrec del grup Mestre d’Aixa, regada com mana la tradició amb el repartiment de rom cremat.

“Les festes han servit un any més perquè la gent vingui a conèixer les tradicions i la identitat de Castelldefels. Són unes festes que no només ens identifiquen sinó que fan créixer la nostra identitat com a ciutat, i activitats com el desembarcament de pirates o el mercat del mar generen molta atracció gràcies també a la col·laboració dels comerços i les entitats, la implicació de les quals és vital per al desenvolupament de les festes i per fer de les Festes del Mar una veritable festa de la ciutadania”, va valorar l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López Tagliafico.

“El més important és que són unes festes de referència per a la resta de la comarca que ens permet projectar la nostra ciutat i la nostra platja”.

El regidor de Cultura, Festes i Participació Ciutadana, Jordi Maresma, va explicar haver viscut ”unes Festes del Mar amb intensitat, amb molta alegria i satisfacció. Han estat un gran èxit de participació i la gent ha gaudit de les festes sense incidències que és el que més importa”. “El desembarcament pirata és propi de Castelldefels, l’assistència va ser massiva pel que podem estar molt orgullosos. Són la mena d’actes de festes que creen identitat col·lectiva com a ciutat i que generen atracció d’altres indrets de la comarca”, va afegir Maresma.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here