L’exalcalde del PP, Manuel Reyes, ha dirigit durs retrets especialment al PSC

El ple de l’ajuntament de Castelldefels ha aprovat la moció presentada per ERC i CiU d’adhesió a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) enmig d’una polèmica que ha cristal·litzat en dues concentracions davant el consistori: la convocada pels republicans i la de Societat Civil Catalana (SOC).

Tot i que les dues mobilitzacions no han coincidit inicialment, un cop aprovada la moció, s’han viscut escenes de tensió.

La moció s’ha aprovat amb els vots favorables del govern -PSC, Movem, ERC i Castelldefels Sí que Pot-, així com de CiU, i amb els vots en contra de PP i C’s.

L’exalcalde popular, Manuel Reyes, ha dirigit durs retrets, especialment al PSC, per aquesta decisió. Reyes ha estat un dels més actius per intentar evitar l’entrada de Castelldefels en l’AMI, i fins i tot va demanar ajuda al líder del PSOE, Pedro Sánchez, a través de les xarxes socials i amb un burofax, per intentar frenar el vot a favor del PSC avui.

“No té sentit que Sánchez faci un acte amb una gran bandera espanyola de fons i que, mentre, els seus votin a favor de formar part d’una associació independentista”, apuntava Reyes en declaracions a Efe fa dos dies, i també criticava que el socialista negués estar informat de la situació.

La socialista María Miranda ha respost a Reyes assegurant que l’assumpció d’aquest compromís era l’única via per poder dur a terme “mesures irrenunciable” a nivel social a Castelldefels.

En la mateixa línia s’ha pronunciat l’ecosocialista Jordi Miralles de Movem Castelldefels, que ha defensat que el seu partit no és independentista: “l’adhesió a l’AMI és un punt més del pacte entre partits, no l’únic ni el més important. Preferim perdre vots que mantenir el govern del PP”.

El líder d’ERC a l’Ajuntament, Toni Cases, ha defensat l’adhesió a l’AMI, que ha impulsat la seva formació en una moció conjunta amb CiU, perquè “és un pas més per construir un nou país amb menys desigualtats socials”.

Finalment, abans de la votació, l’alcaldessa de Castelldefels  Candela López (Movem Castelldefels), ha lamentat la falta de “tolerancia” de Reyes durant el debat, i li ha retret que no li importi la ciutat, sinó tan sols atacar el procés sobiranista.

 

Font: ACN i Efe

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here