L’ens encarregarà una auditoria independent per avaluar la gestió de l’aigua i treballarà per trobar una “sortida econòmica” al dèficit del transport públic. Entesa, PSC i ERC han signat l’acord de govern de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que encapçalarà l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ratificada la seva candidatura aquest dijous a la tarda. L’acord recull, entre altres, la creació d’una agència de transparència i l’encàrrec d’una auditoria independent per avaluar la societat mixta de gestió de l’aigua entre AMB i Agbar

Aquesta tarda s’ha constituït el nou Consell Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per al mandat 2015-2019, on s’ha procedit a l’elecció definitiva de la nova presidenta, Ada Colau, alcaldessa de Barcelona.

Els consellers han votat, un per un, a favor de la candidata proposada aquest matí al Consell d’Alcaldes Metropolitans, o bé s’han abstingut o han votat nul. Els resultats, un cop finalitzat tot el recompte, han estat: 65 vots a favor, 17 vots en blanc i 4 vots nuls. En total, han votat 86 consellers metropolitans.

El Consell Metropolità, que està format per 90 consellers i conselleres, és el màxim òrgan de govern de l’AMB. Cada un dels 36 municipis disposa d’un número de consellers en proporció al seu pes demogràfic. Els alcaldes i alcaldesses dels municipis són membres nats del Consell, a més dels regidors i regidores designats pels Ajuntaments, fins a arribar al nombre estipulat per a cada municipi.

Acord de Govern i Consell d’Alcaldes

Aquest matí, els grups polítics metropolitans dels Socialistes, Entesa pel Progrés Municipal  i ERC han arribat a un Acord de Govern de la institució AMB per al mandat 2015-2019. Aquest acord determina els objectius i les línies estratègiques de l’AMB per al nou mandat.

Posteriorment també s’ha celebrat el Consell d’Alcaldes Metropolitans, una reunió en la qual participen els 36 alcaldes metropolitans, on s’ha proposat Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, com a candidata a presidenta de l’AMB i que ha estat ratificada aquesta tarda al durant la Constitució del Consell Metropolità. D’aquests 36 alcaldes, 13 són nous i, per tant, entren a formar part, per primer cop,  d’aquest òrgan.

L’acord de govern és “un renovat lideratge públic d’esquerres que, amb la cooperació dels municipis, lluitarà contra les desigualtats”, ha exposat Ada Colau, proposada presidenta de l’AMB. “També volem ajudar a que l’AMB s’apropi més a la ciutadania i millorar en transparència”, ha afegit l’alcaldessa de Barcelona, que ha reconegut el valor i el potencial de l’organisme metropolità.

“Hi ha 28 municipis rere aquest important acord, que obre un espai de diàleg i consens. Volem ajudar a la gent, arribar als ciutadans. I no és una voluntat, són actuacions amb inversions al darrera”, ha assenyalat Antonio Balmón, alcalde de Cornellà. Una de les grans preocupacions actuals de l’ens són les “circumstàncies complicades” del transports públic de Barcelona amb el repte de trobar “una sortida econòmica” perquè el seu dèficit “no repercuteixi en la resta de municipis”. Així ho ha dit qui serà vicepresident executiu de l’AMB, Antonio Balmón.

 

Font: Área Metropolitana de Barcelona i ACN

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here