El divulgador científic Dani Jiménez serà l’encarregat, demà a les 21.30 h, d‘inaugurar oficialment la Festa Major d’Estiu de Sant Vicenç dels Horts amb la lectura del pregó a la plaça de la Vila. Serà el tret de sortida als plats forts de la celebració que es concentren aquest cap de setmana, malgrat que els primers actes ja es van iniciar el 18 de juliol. Hi haurà correfocs, gegants, castellers i barraques, entre d’altres propostes destacades

Llicenciat a la Universitat de Barcelona, Dani Jiménez s’ha especialitzat en l’ús dels experiments com a eina d’aprenentatge, amb una gran capacitat per apropar el món de la ciència a la gent d’una manera amena, mitjançant experiments pràctics, destacant les rareses i amb sentit de l’humor. Ha treballat en diversos mitjans de comunicació i actualment presenta el programa Dinàmiks del Canal Super 3, col·labora a Catalunya Ràdio i en la revista Muy Interesante . Anteriorment, va presentar la secció de ciència del programa El Club de TV3 i va escriure en el diari Avui , en el setmanari Hora Nova o en les revistes El Temps i NAT , entre d’altres.

La seva experiència comunicativa i didàctica del món de la ciència va més enllà i, a més a més, és autor de tres llibres: Ciència a un euro , Ciència a dos euros i Per què alguns pebrots piquen i altres no? , en els quals resol un munt de preguntes inèdites, planteja experiments curiosos i fomenta la creativitat científica i el pensament lateral.

Avui, a banda del pregó, hi ha un programa farcit de propostes. A les 17.30 h es realitzarà una jornada de portes obertes al camp on es cultiven les 100 varietats diferents de tomàquet del grup de recerca Tomaliers , un projecte coordinat per l’Ajuntament i la Fundació Miquel Agustí per fomentar la formació de joves aturats mitjançant l’agricultura de proximitat. El terreny està situat a prop de la benzinera de Les Palmeres.

Els infants també gaudiran de la Festa Major amb l’espectacle Giramondo amb El Negro y el Flaco a partir de les 18.30 h a la Pista Polivalent Municipal Francesc Macià. I la mateixa tarda, de 19.30 a 21 h, s’obrirà al públic l’ ExpoArt. 20a Exposició del Col·lectiu d’Artistes Vicentins a la Societat Cultural Vicentina, una mostra que es podrà tornar a visitar dissabte i diumenge de 12 a 14 h i de 18 a 21 h.

Al vespre, hi haurà la projecció de l’audiovisual Fira del món geganter 2014 (a les 20 h), el pregó (a les 21.30 h) i, tot seguit, Tabalada i Correfoc per part dels Àngels Diabòlics i una colla convidada.

PROGRAMA DE FESTA MAJOR DE DIVENDRES 24 DE JULIOL:

17 h. ExpoForn 2015 amb Carallots de Sant Vicenç: 2 anys tocant el cel amb la mà . Es podrà visitar fins a les 21 h, i els dies 25, 26 i 27 de juliol, d’11 a 14 h i de 17 a 21 h. La mostra romandrà oberta fins al 31 de juliol. LLOC: Forn Romà, sota la Biblioteca Municipal Les Voltes. ORGANITZADOR: Colla Castellera Carallots de Sant Vicenç dels Horts.
17.30 h. Portes obertes al camp on es cultiven 100 varietats diferents de tomàquet gràcies a l’equip de recerca Tomaliers , fruit del projecte coordinat per l’Ajuntament i la Fundació Miquel Agustí, que fomenta la formació de joves aturats mitjançant l’agricultura de proximitat. LLOC: Parcel·la experimental a prop de la benzinera Les Palmeres. INSCRIPCIONS: lauragsainz@fundaciomiquelagusti.cat o al 93 552 11 01.
18.30 h. Espectacle infantil Giramondo amb El Negro y el Flaco . LLOC: Pista Polivalent Municipal Francesc Macià (carrer de Sant Miquel).
19.30 h. Obertura al públic d’ ExpoArt, 20a exposició del Col·lectiu d’Artistes Vicentins. Es podrà visitar el dia 24 fins a les 21 h i els dies 25 i 26 de juliol, de 12 a 14 h i de 18 a 21 h. LLOC: Societat Cultural La Vicentina. ORGANITZADOR: Col·lectiu d’Artistes Vicentins.
20 h. Projecció de l’audiovisual Fira del món geganter 2014 . LLOC: Sala Xica de la Societat Cultural La Vicentina.
21.30 h. Inauguració de la Festa Major d’Estiu 2015 amb la lectura del pregó a càrrec del científic i divulgador Dani Jiménez . Fogonada a càrrec del col·laborador Josep M. Delgado. LLOC: Plaça de la Vila.
21.45 h. Tablada i plantada . Una colla convidada acompanyarà la nostra Colla de Diables Àngels Diabòlics perquè els més petits puguin acostar-s’hi sense por. LLOC: Plaça de la Vila. ORGANITZADOR: Colla de Diables Àngels Diabòlics.
22 h. Estiu de Cultura. 6è Festival de Jam Session , amb Combo Jazz Club La Vicentina (Geni Barry Sextet) i la Big Band de l’Escola Superior de Música Jam Session. LLOC: Plaça de la Vila.
22.15 h. Correfoc amb la Colla de Diables Àngels Diabòlics i una colla convidada. Sortida de la plaça de la Vila i recorregut pels carrers Rafael Casanova, Barcelona i Dr. Robert, i arribada a la plaça de Narcís Lunes. En arribar a la plaça de Narcís Lunes, aproximadament a les 23 h, Sarau de foc a càrrec de les colles participants en el correfoc. S’aconsella consultar les normes de seguretat del correfoc. LLOC: Sortida a la Plaça de la Vila i arribada a la Plaça de Narcís Lunes. ORGANITZADOR: Colla de Diables Àngels Diabòlics.
24 h. Ball revival amb música dels anys 60 i 70 amb el grup de versions Guateque. LLOC: Plaça de la Vila.
24 h. Concert amb el grup Strombers i el grup vicentí Sota de Palos . LLOC: Carrer de la Masia de Can Coll (entre l’Aldi i el parc de la Foneria).
BARRAQUES, de 21 a 3 h.
Espai amb terrassetes on la gent pot menjar, beure i gaudir de música i d’actuacions en directe que gestionaran entitats, associacions i bars de Sant Vicenç dels Horts. LLOC: Carrer del Comerç (darrere el CAP Vila Vella).
21 h. Monòlegs amb l’actuació d’ Elías Torres
23 h. Concert amb el grup de versions The Tapa’s Band
1.15 h. DJ Joel

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here