La platja de La Pineda de cal Francès i la Platja del Remolar – les dues ubicades a Viladecans – han rebut el distintiu otorgat per Ecologistes en Acció, aquest divendres 24 de juliol al Centre d’Activitats Mediambientals de l’Ajuntament de Torredembarra, en el que ha estat l’entrega dels distintius de la VI Campanya de Platges Verges 2015

L’objectiu del guardó és valorar i felicitar des del punt de vista ecològic i de preservació del Medi, els esforços de municipis i entitats per mantenir les platges dels seus termes municipals lluny de la massificació i alteració, tant urbanística com humana, del seu entorn natural.

L’acte de lliurament dels premis ha tingut la presència de varis alcaldes i regidors-regidores dels diferents municipis participants en aquesta VI edFwd: ició del guardó, així com també de les entitats conservacionistes que han participat en projectes de regeneració d’aquestes platges.

Ha estat presidit per l’alcalde de Torredembarra Eduard Rovira i pel regidor de Sostenibilitat Josep Maria Guasch, que han actuat com amfitrions de l’acte de lliurament d’ enguany. El portantveu d’Ecologistes en Acció Eloi Nolla ha presentat el lliurament dels guardons. Per part de l’Ajuntament de Viladecans, ha recollit el guardó el Tinent d’Alcalde de Medi Ambient, José Luis Atienza.

Els municipis que han obtingut el guardó “Platges Verges” d’Ecologistes en Acció han estat:

L’Ametlla de Mar amb 7 guardons a les platges del Torrent del Pi, Santes Creus, L’Estany Podrit, L’Illot, Port Olivet, Cala de la Llenya i Caleta del Cap de l’Àliga.

Tarragona amb 5 guardons a les platges de Cala Fonda, Calabecs-Roca Plana, Cala Jovera, Cala dels Capellans-Cala Romana i La platja Llarga.

Deltebre amb 3 guardons a les platges de La Bassa de L’Arena, la Marquesa i la Punta del Fangar.

Alcanar amb 2 guardons a les platges de Timbes de Sòl de Riu i Aiguamoll de Sòl de Riu.

Viladecans amb 2 guardons a les platges de La Pineda de cal Francès i la Platja del Remolar.

L’Ampolla 1 guardó per la Platja de Cala Maria

Creixell 1 guardó per la platja del Gorg de Creixell

Torredembarra 1 guardó per la platja dels Muntanyans i un guardo per la Platja del Canyadell compartit amb Altafulla.

Altafulla 1 guardó per la platja del Canyadell compartit amb Altafulla.

Així mateix s’ha fet un reconeixement pels seus treballs de recuperació i preservació de la Platja de Tamarit Platja d’Altafulla-El Vinyet a l’Associació Mediambiental La Sínia.

A destacar l’ incorporació a Platges Verges de la Platja Llarga de Tarragona, després de anys de treball de regeneració i de la Platja del Canyadell compartida pels municipis d’Altafulla i Torredembarra.

Les platges de Viladecans

Platja de la Pineda de Cal Francès: Platja envoltada de pinedes, un bany natural

Aquesta platja arriba fins la desembocadura de la riera de Sant Climent. Forma part dels espais naturals del delta del Llobregat, amb un cordó de vegetació dunar ben constituït, i una de les pinedes més ben conservades. Té una longitud de 320 m de platja.
Aquesta platja té un caràcter verge i natural, cal afavorir-lo mitjançant el seu ús responsable i conservació. Es pot practicar nudisme.
Activitats: bany, oci, activitats a l’aire lliure, passeig

Platja del Remolar: Una platja verge per a observar la fauna dins i fora del mar

Platja que forma part dels espais naturals del delta del Llobregat. Té una longitud de 560 m fins la sortida de l’estany del Remolar. Gran part de la platja està ocupada per la vegetació dunar i basses d’aigua temporal. Existeix un mirador al principi que permet una comoda observació de la fauna. I des d’on es pot observar el pas de les balenes a la primavera pel litoral Barceloní

Aquesta platja té un caràcter verge i natural, cal d’afavorir-lo mitjançant el seu ús responsable i conservació. Es pot practicar nudisme.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here