“Catalonia SmartLab” és el nom que la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i Localret han donat a la xarxa catalana de laboratoris urbans que s’ha presentat públicament en els darrers dies. Es tracta d’una iniciativa que pretén afavorir la prova i validació de solucions i projectes “smart” en entorns reals. Sant Feliu és un dels 22 municipis catalans adherits al projecte. 

La presentació de “Catalonia SmartLab” va tenir lloc aquest dimecres 22 de juliol a la seu de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació, a l’Hospitalet, i va comptar amb la participació de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, el director General de Localret, Xavier Furió, i la presència de regidors i responsables TIC dels ajuntaments que formen part de la xarxa. 

El principal objectiu de “Catalonia SmartLab” és esdevenir el punt de referència al qual s’adrecin les empreses que cerquen un municipi català per fer proves dels seus projectes smart. En aquest sentit, els promotors de la iniciativa asseguren que és un espai de proves per a productes o serveis que impliquin beneficis per al funcionament dels municipis o dels ajuntaments, però no en un espai de proves de productes ja comercialitzats. Per fer la gestió més àgil s’ha creat una Oficina tècnica que actua com a finestreta única entre les empreses i els ajuntaments. 

“Catalonia SmartLab” és una de les actuacions identificades dins de l’estratègia SmartCAT del Govern català, que pretén convertir el país en una Smart Region de referència internacional per impulsar el desplegament de projectes de ciutats intel·ligents a Catalunya i aconseguir que el país faci una transformació de l’economia  i de la gestió de les ciutats al servei de les persones.  

El projecte neix amb l’estreta col·laboració de la Diputació de Barcelona, Localret i l’Ajuntament de Barcelona, amb qui es comparteix l’oficina tècnica i la finestreta única per a les empreses, i parteix amb 22 municipis adherits.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here