El diputat santfeliuenc no serà candidat el proper 27 de setembre i deixarà el Parlament després de quatre legislatures -12 anys ja que s’han avançat diverses vegades les eleccions-, marcades de manera significativa per l’Estatut de Catalunya, del que en va ser ponent, i per la seva tasca en defensa del Baix Llobregat

L’històric diputat de Sant Feliu de Llobregat es va acomiadar divendres de l’activitat parlamentària rebent una forta ovació per part dels diputats i diputades presents a l’hemicicle.

En declaracions a elBaix.cat Bosch explica que “encara que els diputats representen a tot Catalunya, jo sempre he tingut clar que la meva prioritat era representar el Baix Llobregat i he intentat portar al Parlament els problemes i les aspiracions de la gent de la comarca”.

Repassant el seus 12 anys al Parlament, el diputat ecosicialista ha destacat que “el més significatiu en el que he participat durant aquests anys va ser l’aprovació de l’Estatut. El 30 de setembre de 2005 quan es va aprovar el projecte al Parlament, va ser un moment culminant, hi va haver una gran presència de la societat civil i jo recordo especialment la presència del Gegorio López Raimundo, que va venir en cadira de rodes”.

Un altre moment important per a Bosch, va ser l’aprovació de la Llei del Memorial Democràtic, de la que va ser ponent durant el govern d’esquerres i de la que se’n sent “especialment orgullós” perquè “responia a la petició de l’Associació d’Expresos polítics i de molta gent que havia lluitat contra el franquisme i que es mereixia un reconeixement públic”.

Finalment, el diputat baixllobregatí ha confessat que “l’altre moment emotiu i que no m’esperava va ser el comiat que em van fer molt diputats i diputades en el moment que vaig fer l’última intervenció”.

Jaume Bosch, que tornarà a la seva plaça de tècnic superior de la Administració, tanca així una dilatada vida política, que ell definia millor que ningú en el darrer paràgraf de la carta (http://revistatreball.cat/27-s-una-nova-etapa-personal/) que va fer pública, ja a principis d’any, anunciant que no es tornaria a presentar a les eleccions:

“El primer acte polític públic en el que vaig prendre la paraula va ser, de ben jove, el de la presentació pública d’un PSUC encara il·legal a la meva ciutat, Sant Feliu de Llobregat. Probablement, el darrer míting multitudinari en que hauré intervingut haurà estat el de Vic, el 8 de novembre de l’any passat, un acte unitari en defensa del sí-sí a la consulta de l’endemà: em sembla bonic, emocionant i significatiu”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here