Un total de 25 cabines automatitzades es troben operatives al Prat; també se n’han instal·lat a Girona i a cinc aeroports més.Fernández Díaz afirma que el nou sistema de Fronteres Intel·ligents incrementa l’agilitat i la seguretat en el control dels viatgers. Respecte a l’incendi d’Òdena, el govern espanyol recorda a la Generalitat que la UME està preparada per ajudar en l’incendi. Fernández Díaz remarca que la Unitat Militar d’Emergències intervindrà quan ho sol·liciti el Departament d’Interior

El Ministeri de l’Interior ha inaugurat avui un sistema de control de fronteres intel·ligent a l’Aeroport de Barcelona-El Prat, que permetrà agilitar l’entrada i la sortida de viatgers europeus amb documentació digitalitzada gràcies al reconeixement facial i d’empremta dactilar.

“Es tracta de facilitar l’accés al país sense detriment de la seguretat”, ha assegurat el Ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, durant la presentació de les noves cabines d’identificació.

Així, el ministre de l’Interior, ha assegurat que el nou sistema de Fronteres Intel·ligents augmenta l’agilitat i la seguretat en el control de passatgers. “Tothom hi surt guanyant. Els passatgers i la seguretat”, ha remarcat el ministre en la presentació del sistema a l’aeroport de Barcelona-El Prat, on hi ha instal·lades 24 cabines automatitzades, dotze a cada terminal.

El Sistema de Pas Automatitzat de Fronteres (ABC System), destinat a ciutadans de l’Espai Econòmic Europeu majors d’edat i amb passaport o DNI electrònic, consisteix en un reconeixement facial i dactilar. A més de l’aeroport del Prat, també es troba operatiu a Girona i a cinc aeroports més de l’estat espanyol.

En referència a l’incendi d’Òdena, Fernández Díaz ha recordat al Govern que la Unitat Militar d’Emergències (UME) està preparada i “en condicions d’intervenir” per col·laborar en l’extinció de l’incendi de l’Anoia i el Bages.

“La UME s’incorporarà immediatament perquè ja està preparada per entrar en operació quan així ho sol·liciti la Generalitat”, ha reiterat el ministre després que el govern espanyol oferís els serveis de la unitat aquest diumenge, segons ha explicat. Fernández Díaz ha recordat que la Generalitat de moment treballa “amb els mitjans propis i els del Ministeri d’Agricultura” i ha destacat que la UME és “molt prestigiosa i experimentada” en la intervenció en catàstrofes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here