Els treballs es reprenen lentament a falta que empresa i govern central signin l’acord de modificació del projecte. Mentrestant, l’Ajuntament de Castelldefels treballa per minimitzar les molèsties, fa costat a veïns i restauradors i pressiona per accelerar les obres

Aquestes obres de remodelació del tercer tram del passeig Marítim —des de l’avinguda República Argentina fins el terme municipal de Sitges— s’han reprès desprès d’haver estat aturades durant mes i mig per un conflicte de discrepàncies econòmiques entre Tecsa, empresa adjudicatària i encarregada de les obres, i el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, administració que finança les obres i encarregada d’executar-les.

No obstant això, les obres continuen molt lentament i amb dificultats a l’espera encara de que empresa i Ministeri tanquin i signin a Madrid l’acord de modificació del projecte, un tràmit que s’allarga des de fa setmanes en detriment de l’avenç de les obres —que ja porten retard. Aquest retard perjudica greument al veïnat i als establiments de restauració de la zona afectada, que estan patint les molèsties generades per les obres.

Recordem que el conflicte entre l’empresa i el Ministeri es va desencadenar per desavinences econòmiques amb motiu dels canvis introduïts després de la licitació de les obres. L’empresa va considerar que se la perjudicava econòmicament perquè aquests canvis l’han obligat a modificar el projecte inicial. El Ministeri, per la seva banda, no reconeixia aquests canvis i no volia incrementar la dotació econòmica, la qual cosa va significar la paralització de l’obra.

L’alcaldessa Candela López Tagliafico ha manifestat la seva preocupació davant aquest perjudici per la ciutat exigint al ministeri que apliqui les mesures per agilitzar l’obra i que els treballs es reprenguin amb diligència. Ni els veïns ni els restauradors han de continuar patint aquesta manca de solucions”. 

L’Ajuntament continua pressionant i mediant perquè finalitzin les molèsties a veïns i comerciants

El nou govern municipal continua treballant com a mediador i fent pressió tant a l’empresa Tecsa com al Ministeri per accelerar al màxim el curs de les obres de manera que les molèsties que aquestes estan generant als veïns i restauradors finalitzin el més aviat possible. “Les obres estan causant greus molèsties als veïns i restauradors de la zona i als milers d’usuaris de l’àrea metropolitana que venen a gaudir de la platja de Castelldefels”, explica el regidor d’Urbanisme i Obres, Ramon Morera. “El problema es que empresa i Ministeri negocien a Madrid, on no són conscients dels danys que estan ocasionant al municipi de Castelldefels i la seva platja”.

Incompliment de Tecsa en el condicionament de voreres i facilitar l’accessibilitat a l’Illa 2

Des de l’Ajuntament també s’ha expressat el malestar per l’incompliment de Tecsa que, el passat 25 de maig, havia accedit a condicionar les voreres de l’anomenada Illa 2, al tram del Passeig Marítim entre el carrer Perú i el Passeig del Timó. L’empresa s’havia compromés a habilitar un pas per facilitar-ne l’accessibilitat ja que és una zona especialment sensible pels establiments de restauració que allà s’hi troben, i les obres fan pràcticament impossible accedir als establiments. A hores d’ara, en plena campanya d’estiu, aquest pas no està habilitat i el condicionament de les voreres encara no està enllestit.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here