ICV, Podem i EUiA de Viladecans, van fer públic ahir l’acord al que han arribat per realitzar la campanya del proper 27S de manera conjunta. A la Roda de Premsa de presentació, va assistir la diputada d’ICV-EUiA i candidata d’ICV per Catalunya Sí que es Pot, Marta Ribas

Una vintena de membres de les direccions locals d’ICV, Podem i EUiA Viladecans, acompanyats per la diputada i candidata, Marta Ribas, van formalitzar la presentació de Catalunya Sí que es Pot a Viladecans.

Per Ribas, “Catalunya Sí que es Pot és una candidatura per guanyar, no ens estem presentant per ser una oposició combativa sinó que és una unió de totes les marees, entitats, persones a títol individual i també partits polítics que hem estat combatent les retallades del govern Mas i que ara ens hem unit per fer propostes per guanyar i per ser al Govern de la Generalitat i fer que Catalunya sigui un país més just, més lliure i net de corrupció”.

Segons la diputada ecosocialista “alguns presenten candidats xenòfobs, racistes, absolutament de dretes i retrògrads, que no saben llegir el que la ciutadania demanda. D’altres presenten candidats reals amagats en números de més enrere a la llista… Nosaltres presentem una llista honesta, clara, transparent, d’unitat, amb molta gent… amb un cap de llista, Lluís Rabell, que representa precisament que sí que es pot, algú que ha estat lluitant des de les bases i des de l’associacionisme veïnal”.

Finalment, Ribas va declarar que “lluitarem per millorar la vida de la gent que ho està passant malament a Catalunya, però alhora també lluitarem per tenir un país més lliure, on la gent pugui democràticament escollir el seu futur” i es va congratular que “cada cop més col·lectius i persones a títol individual, s’adhereixen al projecte de Catalunya Sí que es Pot, com ha estat el recent cas d’EQUO i com esperem que continuï passant en les properes setmanes”.

Per la seva banda, el regidor i portaveu d’EUiA Viladecans, Dani Gutiérrez, va expressar que “davant del discurs de la llista del President Mas i del que aquesta representa – les retallades, etc. – era necessari un front social, que vol que es parli i parla, de desnonaments, renta bàsica, d’ocupació, d’educació, de sanitat…etc. Aquest front era necessari. Nosaltres estem per el dret a decidir de Catalunya, evidentment, i volem decidir el país que volem, i la nostra proposta és una Catalunya governada per la ciutadania i que governi per a la ciutadania i no una Catalunya dels Pujols i Millets… dels poderosos. Per tant, aquest front social era necessari perquè no pot ser que nomes es parli d’independència, s’ha de parlar de tot el que afecta a la vida de les persones”.

Seguidament, Raúl Luque, portaveu del Consell Ciutadà de Podem a Viladecans, va explicar que “des de Podem Viladecans volem participar d’aquesta confluència de partits i entitats d’esquerres”.

Finalment, José Luis Atienza, Tinent d’Alcalde i portaveu d’ICV, va expressar que des d’ICV estan “encantats”que s’hagi donat compliment a posar les bases per aquest procés de confluència, una decisió que es va prendre a l’Assemblea Nacional d’ICV, que es va celebrar ara fa dos anys a Viladecans. Atienza, va qualificar Catalunya Sí que es Pot de nom “esplèndid”, “perquè jo estic segur que és veritat, que sí que es pot”.

El regidor viladecanenc va “convidar a tothom, entitats, partits d’esquerres, gent a títol individual…” a sumar-se al projecte de canvi que significa Catalunya Sí que es Pot. “És un acord per guanyar Catalunya, per guanyar Espanya, i esperem que fins i tot, per guanyar Viladecans”.

Aquest acord de confluir de cara a les eleccions del 27S a Viladecans, que es traduirà en un Comitè de Campanya que s’haurà de constituir properament; es produeix alhora que diverses entitats i persones a títol individual de la localitat, han iniciat un grup de suport local a la candidatura de Catalunya sí que es pot, a la que les diferents forces polítiques que la conformen esperen poder sumar moltes més adhesions.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here