Aquest Agost intensifiquem la subsecció que, durant aquest mes, amb una periodicitat diària, us aproparà a una recomanació d’oci i turisme a la nostra comarca. En col·laboració amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, durant l’Agost cada dia recomanem alguna sortida, visita o excursió per a que gaudiu de l’estiu al Baix Llobregat

El castell de Castelldefels, data del segle X, i va ser construït sobre restes ibèriques i romanes. Durant segles va ser utilitzat per controlar el territori, com a fortalesa de defensa contra les invasions àrabs i contra els atacs pirates.

El Castell s’alça en el punt més alt d’un turó, en posició dominant sobre la franja costanera entre el massís del Garraf i Barcelona. La meitat meridional del Castell està constituïda per la capella, originàriament romànica, d’una nau i transsepte, i les dependències annexes: la rectoria, la sagristia, el cementiri i el pati d’accés.

Un seguit de camins de passeig pugen a poc a poc cap al Castell fins a arribar al Parc del Castell, en diferents recorreguts, rics en vegetació amb espècies exòtiques com la lagundària i el margalló. El cim del turó és doncs un punt òptim per a l’ observació del massís del Garraf, la serra de Collserola, el plà de Barcelona, la muntanya de Montjüic, el Delta del Llobregat i la línia de costa.

El Parc del Castell forma part del barri del Castell,al nord-est del nucli Urbà, on ocupa una posició privilegiada entre el Castell i la zona urbana. Limita per dalt amb la muralla del Castell i per baix amb una zona d’equipaments esportius i els carrers Bisbe Urquinaona i del Doctor Marañón.

L’església romànica del Castell

Al segle X, Castelldefels era terra de frontera amb el Califat musulmà de Còrdova. En aquella època, el Comte Sunyer va encomanar al monestir de Sant Cugat l’organització del que en el futur seria Castelldefels. Sota la direcció d’aquell monestir es va començar a construir l’Església de Santa Maria. La primera notícia documental que en tenim és de l’any 967.

L’Ajuntament de Castelldefels va comprar el castell l’any 1988. L’any següent va promoure l’estudi històric i arqueològic del conjunt i un projecte per rehabilitar i restaurar l’església. Les obres van consistir a la reconstrucció de les parts afectades i en el retorn dels colors originals als diversos cossos: blanc a l’obra romànica i blau a la capella de la Salut. A l’interior es va adequar el presbiteri de manera que també es poguessin veure les ruïnes ibèriques i romanes que hi ha al subsòl. Així mateix, es va rehabilitar la capella de la Salut, tenint cura de les pintures neoclàssiques i dels grafits de la Guerra Civil de 1936-39.

INFORMACIÓ ÚTIL

VISITES
Dies de obertura gratuïta sense guia: Segon diumenge de cada mes Fulletó Groc del Castell
Resta dels dies: Hi ha la possibilitat de realitzar visites guiades (grups escolars, de persones adultes, turístics, etc.), tots els dies amb l’excepció dels dies d’obertura gratuïta del castell. Perreserves i informació, contactar amb l’Oficina de Turisme de Castelldefels.
Diumenges: Els interessats tindran l’opció de fer una VISITA GUIADA comprant l’entrada corresponent i amb cita prèvia. El nou programa de visites setmanals es prolongarà durant tota la temporada d’estiu a la següent modalitat:

Horaris diumenges: 10:30 h – Visita en anglès

12:00 h – Visita en castellà o català

Durada: 1 hora

Preu: Segons ordenança pública vigent

MÉS INFORMACIÓ I VENDA D’ENTRADES:
Oficina d’informació turística
C/ Pintor Serrasanta, 4 – 08860 Castelldefels
Tel. 0034.93.635.27.27 – Fax. 0034.93.635.27.26
E-mail: info@castelldefelsturisme.info

COM ARRIBAR
A peu:
Tenint com a punt de referència l’estació de ferrocarril de Renfe de Castelldefels, sortir per l’edicifi principal, agafar l’avinguda Santa Maria fins a la Plaça de l’Església, creuar la plaça i seguir per l’avinguda Primer de Maig fins arribar a Can Roca, girar a la dreta on es troba l’entrada del Castell.
Autobús:
CF1 – Agustina d’Aragó – Les Botigues, parada Plaça del Castell.
L-94 – Castelldefels (Passeig Marítim) – Barcelona ( Pl. Catalunya), parada Plaça Joan XXIII, a partir d’aquest punt es pot gaudir d’un passeig pel parc fins arribar al punt més alt del turó on es troba el Castell.
L-95 – Castelldefels (El Poal) – Barcelona (Pl. Catalunya),parada Plaça Joan XXIII.
L-96 – Castelldefels (Bellamar) – Sant Boi (Estació FFCC), parada Plaça Joan XXIII.
Tren:
Estació de Castelldefels, RENFE línea C-2 direcció Sant Vicenç de Calders.
Cotxe:
Autopista C-32, sortida 46, Castelldefels centre.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here