Aquest Agost intensifiquem la subsecció que, durant aquest mes, amb una periodicitat diària, us aproparà a una recomanació d’oci i turisme a la nostra comarca. En col·laboració amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, durant l’Agost cada dia recomanem alguna sortida, visita o excursió per a que gaudiu de l’estiu al Baix Llobregat

Josep Maria Jujol, normalment conegut per haver col•laborat en les obres més emblemàtiques d’Antoni Gaudí, va establir el seu “laboratori arquitectònic de proves” al municipi de Sant Joan Despí. A través d’aquesta experimentació en l’arquitectura rural del poble, podem veure les obres més suggerents de l’arquitecte. Can Negre fou una antiga masia del segle XVII la qual va ser reformada profundament per Josep Maria Jujol per tal d’adaptar-la a l’estiueig del seu propietari, Pere Negre.

Les seves formes ondulades, els símbols religiosos i els colors llampants suggereixen el ric món interior de l’arquitecte. Una altre de les cases emblemàtiques de la població és l’anomenada Torre dels ous per els santjoanencs i santjoanenques.

La oficialment anomenada Torre de la Creu es composa per un total de cinc cilindres de diferents mides i diferents alçades que conformen el perímetre d’aquesta casa d’estiueig. L’arquitecte Jujol, arribà a mantenir una forta amistat i afinitat amb la gent del poble, arribant a ser inclús, arquitecte municipal els darrers vint anys de la seva vida.

Des del Centre Jujol – Can Negre, es realitza l’Itinerari Jujol, en el qual es poden visitar amb guia aquestes dues magnífiques cases modernistes, així com també es poden observar altres elements de l’”experiment” Jujol, com la Torre Jujol, la Casa Rovira o la Casa Serra-Xaus. També podrem veure unes intervencions a l’Església Parroquial de Sant Joan Baptista i altres detalls dins aquesta ruta guiada pel cor modernista de Sant Joan Despí.

Des del 2010, al Centre Jujol – Can Negre hi ha ubicada l’Escola Municipal d’Art on s’hi imparteixen classes de diferents disciplines artístiques. Com a punt artístic i cultural de la ciutat, el Centre Jujol – Can Negre ofereix altres activitats, rutes i exposicions com per exemple, la Caminada Cultural per les masies històriques de Sant Joan Despí, la Passejada Cultural per la riba del riu Llobregat, els tallers familiars “La Màgia del Trencadís”, “Els detectius i el pou amagat” o bé “Els romans arriben a Sant Joan Despí!”.

INFORMACIÓ ÚTIL

Plaça de Catalunya
08970 Sant Joan Despí
Espanya
Telèfon: 933737363
Email: cannegre@sjdespi.net
Web: www.sjdespi.cat
Facebook: www.facebook.com/cannegre
Twitter: @CanNegreSJD

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here