La Diputació de Barcelona ha subvencionat un total de 49 projectes particulars d’instal·lacions de projectes de biomassa. Els projectes subvencionats, amb un import global de 177.358 €, formen part d’instal·lacions agricolaramaderes, explotacions forestals, empreses de serveis i habitatges particulars situats en l’àmbit dels territoris de la Xarxa de Parcs Naturals

Les subvencions s’han atorgat d’acord amb la convocatòria realitzada per finançar instal·lacions d’aprofitament de biomassa per a la generació de calor, i tenen com a finalitat contribuir a la implantació d’aquesta font d’energia forestal per a la generació de calor en els àmbits territorials dels espais naturals protegits.

L’import total de les subvencions per a instal·lacions de biomassa ha estat de 177.358,36 euros per a un total de 49 projectes, 44 dels quals corresponen al Parc Natural del Montseny, tres al Parc del Montnegre i el Corredor i un a l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

Les actuacions i projectes subvencionables han estat els corresponents als costos associats al muntatge, transport i instal·lacions d’equips, emmagatzematge i assecat, producció de calor, sistema elèctric de control i monitoratge d’obra civil associada a aquests sistemes.

La biomassa forestal és un element estratègic en moltes de les polítiques energètiques i de gestió forestal. Entre els principals avantatges d’aquesta energia renovable es troben la creació de riquesa i llocs de treball locals, la reducció dels costos energètics i de les emissions de gasos d’efecte hivernacle i la prevenció d’incendis forestals a partir de l’aprofitament i la gestió dels boscos.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here