La Diputació de Barcelona ha lliurat el Mapa de Patrimoni Cultural a l’Ajuntament de Martorell, fruit d’una petició de suport tècnic al municipi. Amb aquest treball s’han inventariat 292 elements del patrimoni cultural i natural del terme municipal d’aquesta ciutat del Baix Llobregat

D’aquests 292 elements, el 55 % correspon a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 25 % és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), un 8 % són documents (fons documentals i d’imatges), un 6 % són immaterials (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 5 % natural (zones d’interès natural i espècimens botànics singulars).

El  Mapa del Patrimoni Cultural local  té per objecte la recollida exhaustiva de dades sobre el patrimoni cultural i natural d’un municipi i la seva valoració, i fa possible que l’Ajuntament pugui establir mesures per garantir-ne la protecció i conservació, així com per planificar-ne la rendibilització social.

L’accés a la informació pública dels elements del Mapa del Patrimoni és mitjançant un Sistema d’Informació Geogràfica, amb el qual es pot visualitzar la informació de cada element localitzat al mapa municipal. Es pot consultar a través de la pàgina web de Diputació de Barcelona – Mapes de Patrimoni Cultural en línia (http://patrimonicultural.diba.cat).

Actualment hi ha 136 municipis on l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona ha realitzat el Mapa del Patrimoni Cultural i n’hi ha 19 més en diferents processos de realització.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here