Aquest Agost intensifiquem la subsecció que, durant aquest mes, amb una periodicitat diària, us aproparà a una recomanació d’oci i turisme a la nostra comarca. En col·laboració amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, durant l’Agost cada dia recomanem alguna sortida, visita o excursió per a que gaudiu de l’estiu al Baix Llobregat

Entre març i desembre de 1938, setze gavanencs van perdre la vida en diversos bombardejos. Gavà era objectiu militar a causa de la fàbrica Roca, on es produïen projectils. Una de les respostes de la societat civil davant d’aquesta amenaça va ser la construcció de refugis.

El refugi antiaeri de la Rambla de Gavà el van construir treballadors de la Companyia Roca. Amb un itinerari i la visita podrem conèixer la història d’aquella època i reviure en primera persona les sensacions, pors i sentiments dels homes, dones i infants que van trobar aixopluc al refugi.

La museografia i la visita al refugi incorporen un audiovisual que serveix d’introducció per crear una atmosfera que permeti als visitants entendre l’espai des d’una perspectiva sensitiva. Aquest recurs presenta conceptes bàsics com l’època i el context històric a través de la narració d’un testimoni que va aixoplugar-se al refugi ara fa 75 anys.

L’inici de la visita incorpora també una banda sonora que ajudarà a situar el visitant en un moment d’amenaça i atac aeri, recreant les situacions viscudes l’any 1938. Posteriorment hi ha un recorregut pel refugi acompanyat de guia que permet entrar en els detalls constructius i el context històric, entre altres aspectes. La visita finalitza amb un audiovisual que recollirà testimonis personals de gavanencs i gavanenques que van viure la Guerra Civil.

El refugi es pot visitar en visita guiada i sota reserva prèvia.

INFORMACIÓ ÚTIL

Horari:
Visites guiades: el primer diumenge de mes, a les 11 h
Visites concertades per a grups en dies i horaris a convenir

Informació i reserves:
Museu de Gavà
Plaça de Dolors Clua, 13-14. 08850 Gavà
93 263 96 50
museu@gava.cat
www.gavaciutat.cat

Visita: Inici al Museu de Gavà (plaça de Dolors Clua, 13-14)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here