Aquest Agost intensifiquem la subsecció que, durant aquest mes, amb una periodicitat diària, us aproparà a una recomanació d’oci i turisme a la nostra comarca. En col·laboració amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, durant l’Agost cada dia recomanem alguna sortida, visita o excursió per a que gaudiu de l’estiu al Baix Llobregat

El Monestir de Santa Maria de Montsió és actualment la seu de la Comunitat de Monges Dominiques de clausura. La congregació va ser fundada el 1347 i, després de diversos trasllats, s’instal·là a la seu actual el 1948.

La fundació d’aquest monestir es va iniciar gràcies a la voluntat de Maria d’Aragó, filla de Jaume II el Just, que es va quedar vídua als 20 anys i va entrar al monestir de Sixena. Més endavant va contactar amb l’ordre dels predicadors i va aconseguir la llicència per a fundar una casa de monges dominiques a Barcelona. L’any 1936 van deixar el monestir de Barcelona i van comprar una finca a Esplugues amb una torre modernista que havia estat reformada l’any 1915 per Lluís Domènech i Montaner. La finca comptava amb un hort, un bosc i una mina d’aigua. L’any 1948 hi van traslladar el claustre gòtic pedra a pedra des de Barcelona a Esplugues, edificant una nova església.

Al monestir hi trobem relíquies commemoratives de la famosa victòria de la batalla de Lepant (any 1571): una pintura de la Verge amb el Nen Jesús (de la segona meitat del s.XVI), una flàmula del pal de la galera del Gran Turc i quatre estendards.

A la façana visible des del claustre destaca l’afegit d’una tribuna amb arcs apuntats de maó i rajoles de ceràmica. A l’altra façana, visible des del carrer de l’església, hi destaquen les obertures de formes diverses repartides per tot el mur i una galeria on el joc del maó tradueix artísticament la seva estructura.

INFORMACIÓ ÚTIL

Carrer de l’Església, 82
08950 Esplugues de Llobregat Barcelona
Espanya
Telèfon: 93 371 00 45
Web: www.esplugues.cat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here