L’AMB va concebre aquest equipament fa dos anys a partir d’observar que la bicicleta és un mitjà de transport cada vegada més utilitzat pels visitants d’aquests espais, gràcies a la gran quantitat de vies verdes o pacificades que hi ha per arribar-hi. Aquests usuaris demanaven poder aparcar la seva bicicleta en un lloc proper, a la sorra, i amb garanties

L’any passat es va realitzar una prova pilot a cada municipi del litoral metropolità i, tenint en compte l’èxit i la demanda dels usuaris, aquest 2015 l’aparcabicicletes s’implanta de forma generalitzada i massiva a tot el litoral metropolità.

Se n’estan instal·lant 40 mòduls més, amb 8 places cadascun, que estaran disponibles aquesta temporada. En total, aquest estiu hi haurà 400 places disponibles per a aparcar la bicicleta a peu de sorra, fet que garanteix que un terç dels accessos a la platja en tingui.

El disseny d’aquest element flexible i coherent amb l’entorn on s’instal·la, format per un cablejat d’acer galvanitzat trenat que evoca una corda marinera, ha estat guanyador del prestigiós premi Delta de Plata 2013, atorgat pel FAD.


FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here