Aquest Agost intensifiquem la subsecció que, durant aquest mes, amb una periodicitat diària, us aproparà a una recomanació d’oci i turisme a la nostra comarca. En col·laboració amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, durant l’Agost cada dia recomanem alguna sortida, visita o excursió per a que gaudiu de l’estiu al Baix Llobregat

Els primers edificis de la caserna daten del 1844. La seva construcció va ser promoguda pel Cos de Carrabiners Reials per reprimir el contraban, especialment de tabac, i vigilar la costa.

Durant el cop militar del 1936, els carrabiners es van mantenir fidels a la república, fet que va precipitar-ne la dissolució en acabar la Guerra Civil. Des del 1939 fins el 1970, la caserna va ser ocupada per la Guàrdia Civil.

L’edifici es troba en un entorn de vegetació d’aiguamoll, amb maresmes inundables, joncs, salats i salicòrnies i importants poblacions d’espartinars.

La tranquil•litat de la platja natural on s’ubica permet que diverses espècies d’ocells, com ara el corriol camanegre, la gavina corsa i l’àguila pescadora, hi trobin aliment i, en el cas del primer, s’hi reprodueixin.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here