Una trobada de germanor que, enguany, arriba a la seva 88a edició. El marc és incomparable: una ermita documentada des de l’any 985, construïda aprofitant parts del que fou el Castell de les Espases, a més d’unes impressionants vistes de les contrades

Els actes previstos per a la trobada són l’eucaristia a l’ermita i el concurs de poesia amb el tema L’Aplec a l’ermita, a més de ser un excel•lent moment per gaudir d’un bon esmorzar acompanyat de bells paratges.

L’ermita de Sant Salvador de les Espases, declarada bé cultural d’interès nacional, s’erigeix dalt un turó, en un espadat aïllat, des d’on es pot gaudir d’unes vistes magnifiques de l’entorn i de Montserrat.

A part de la capella, hi ha una sala oberta amb bancs i taules, un menjador i una cuina que s’obren al públic els dijous i els diumenges i el dia de l’Aplec, el primer diumenge de setembre. Les tasques de manteniment i conservació són a càrrec de l’associació Amics de Sant Salvador de les Espases. Des de 1868, l’ermita pertany a la Parròquia Santa Maria d’Olesa, tot i que, com a curiositat, cal destacar que està situada en el punt de confluència dels termes municipals d’Olesa, Esparreguera i Vacarisses.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here