Els metges van fer dues petites incisions a l’esquena del pacientEsplugues de Llobregat (ACN).- Un equip de l’Hospital Sant Joan de Déu liderat pels doctors Jorge Knorr i Francisco Soldado ha fet servir, per primer cop al món, l’endoscòpia per desplaçar l’omòplat a un infant de cinc anys amb la deformitat d’Sprengel, una malaltia rara. 

El nen, concretament, tenia l’omòplat a l’alçada del coll. Els metges van fer dues petites incisions a l’esquena del pacient, una per sobre de l’omòplat i una altra per sota, per accedir a l’os, alliberar la musculatura i poder-lo desplaçar a la ubicació correcta. Els cirurgians van fer descendir l’escàpula més de 10 centímetres. 

Fins ara aquesta intervenció es feia amb cirurgia oberta, el que implicava una incisió des de la nuca fins a la columna toràcica.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here