Les festes i especialment el pregó d’enguany, on es va llegir un manifest contra la violència masclista, han estat marcades desgraciadament pels tràgics episodis que va patir la ciutat. Els concerts de Danza Invisible, Orquestra Platería i Hotel Cochambre van formar part d’un programa que va integrar també espectacles de circ, activitats infantils, esportives i manifestacions de cultura popular, a més de la creació de dos nous espais: El castell de Nit i l’Espai Jove. La pregonera d’enguany ha estat l’actriu i veïna de Castelldefels Roser Camí

La Festa Major d’Estiu de Castelldefels, celebrada del 14 al 16 d’agost, es va presentar amb un programa carregat d’activitats pensat per a la participació de la gent de Castelldefels i com a pol d’atracció per a visitants d’altres municipis.

El programa va combinar manifestacions de cultura tradicional catalana a càrrec de l’Agrupació de Cultura Popular com gegants, grallers, cercaviles, correfoc, castells o processó, amb concerts, havaneres, sardanes, activitats esportives i activitats infantils.

Aquest any el pregó de festes va anar a càrrec de Roser Camí, veïna de Castelldefels i actriu de teatre cinema i televisió.

Pel que fa als concerts, el programa de Major 2015 presentava tres propostes a la plaça de l’Església per a cadascuna de les tres nits de Festa Major: Orquestra Platería, Danza Invisible, que va haver de traslladar-se a la pista de Can Roca a causa de la pluja, i Hotel Cochambre.

Aquest any la Festa ha comptat amb dos nous espais que han vingut a complementar el programa i ampliar l’oferta lúdica de la Festa Major:

Espai Jove

Ubicat a la plaça Teresa Claramunt, el nou espai va acollir el Sona Festival, organitzat per l’associació juvenil SONA amb Santo Machango com a cap de cartell. El dia 15, la pluja i el mal temps van obligar a reduir la vetllada a una sessió Dj. La proposta estava organitzada per les entitats juvenils La Clau Mestra, FelsFest i Nobs.

El Castell de Nit

Els dies 14 i 15 d’agost es va poder visitar el Castell en dues jornades nocturnes de portes obertes. L’espai va albergar a més els concerts de jazz i bossa nova amb Thais Morrell & Ignasi Terraza Trio al pati d’armes; i de jazz i soul amb homenatge a Whitney Houston inclòs amb Violeta Curry, acompanyada de Dick Them Trio. Aquest també va haver de ser traslladat a l’interior del Castell a causa de la pluja.

Fira d’atraccions

Com és tradicional, un dels emplaçaments més concorregut i visitat per grans, joves i petits ha estat la Fira d’atraccions, organitzada per la Coordinadora de Firaires. Del 14 al 16 d’agost, la fira va funcionar a la seva ubicació habitual, la plaça Teresa Claramunt.

Focs Artificials

Els esperats Focs Artificials van tornar un any més per Festa Major de Castelldefels. En aquesta ocasió, els focs es van llençar l’últim dia com a fi de festa a la plaça de les Palmeres just a abans del concert d’Hotel Cochambre a la plaça de l’Església.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here