Aquest Agost intensifiquem la subsecció que, durant aquest mes, amb una periodicitat diària, us aproparà a una recomanació d’oci i turisme a la nostra comarca. En col·laboració amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, durant l’Agost cada dia recomanem alguna sortida, visita o excursió per a que gaudiu de l’estiu al Baix Llobregat

La construcció de l’edifici data de l’any 1887 i va ser feta per regular el trànsit marítim costaner i evitar accidents. Els guaites que hi vivien avisaven el castell de Montjuïc de qualsevol incidència.

També recuperaven víctimes, objectes i embarcacions naufragades.

La consolidació d’aquest edifici ha estat duta a terme per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), a través de l’empresa Aigües Ter Llobregat (ATLL), com a compensació territorial per la implantació de la dessalinitzadora metropolitana.

El Semàfor està ubicat en un entorn de vegetació d’aiguamoll, amb maresmes inundables, joncs, salats i salicòrnies i importants poblacions d’espartinars.

La tranquil•litat de la platja natural on es troba permet que diverses espècies d’ocells, com ara el corriol camanegre, la gavina corsa i l’àguila pescadora, hi trobin aliment i, en el cas del primer, s’hi reprodueixin.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here