Aquest Agost intensifiquem la subsecció que, durant aquest mes, amb una periodicitat diària, us aproparà a una recomanació d’oci i turisme a la nostra comarca. En col·laboració amb el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, durant l’Agost cada dia recomanem alguna sortida, visita o excursió per a que gaudiu de l’estiu al Baix Llobregat

El Museu de Montserrat el configuren diverses col·leccions, ubicades en un mateix edifici des de l’any 1996. A les col·leccions permanents s’hi afegeixen les exposicions temporals que es poden veure a les dues sales destinades a aquest fi: la Sala Daura i l’Espai d’Art Pere Pruna.

L’espai que ocupa el museu és interessant per ell mateix; fou projectat per Josep Puig i Cadafalch el 1929 dins el projecte general de reforma de les places del monestir. Des de l’estiu de 2004, el Museu de Montserrat disposa d’una nova entrada, sense barreres arquitectòniques.

Actualment, el museu té un servei de visites comentades per a grups i escoles, i també audioguies.

El Museu de Montserrat està format per sis col·leccions ben diferents. Els objectes exposats, més de 1.300 peces, abracen un període cronològic molt ampli. La peça més antiga és un sarcòfag egipci del segle XXII a. de C., i la més recent, una pintura de Sean Scully, La muntanya d’Oisin (2010) donada pel propi artista.

Trobem aquest sarcòfag a la col·lecció Arqueologia de l’Orient Bíblic, al costat d’altres objectes representatius de les cultures de Mesopotàmia, Egipte, Grècia, Terra Santa i Xipre.

INFORMACIÓ ÚTIL:

Plaça del Monestir s/n
08199 Montserrat

Espanya

Telèfon: 938777701
Email: reserves@larsa-montserrat.com
Facebook: www.facebook.com/montserratvisita
Twitter: @montserratinfo

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here