Manu Tenorio posa música a una festa que presenta importants novetats, com el trasllat del pregó a l’antic Ajuntament
Sant Andreu de la Barca ja ho té tot preparat per gaudir un any més de la seva Festa Major, unes dates durant les quals els ciutadans aprofiten per viure al màxim els darrers dies de l’estiu, sortir al carrer i gaudir de les desenes de propostes que preveu el programa i compartir temps i espai amb d’altres veïns. 

El programa de la Festa Major d’enguany combina tradició, amb propostes totalment consolidades a la nostra festa, i aspectes nous amb la finalitat d’incrementar la participació dels veïns i de les entitats. L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha destacat que “la festa presenta importants novetats per adaptar-se a les noves demandes dels ciutadans però sense perdre la seva identitat”.

D”entre les novetats d’aquest any, destaca la il·luminació de tres edificis municipals, el trasllat del pregó a l’ajuntament vell i l’organització d’una Festa Holi. Els encarregats de llegir el pregó enguany són els representants de dues colles de la ciutat: els gegants i els diables, que celebren el seu vintè aniversari. D’aquesta manera, les entitats de la ciutat prenen el protagonisme d’una festa amb la que col·laboren a fer d’ella un punt de referència del calendari festiu no només de Sant Andreu de la Barca sinó també de la comarca.

El regidor de Cultura, Juan Pablo Beas, ha subratllat que la Festa Major de Sant Andreu de la Barca “té de tot”, des de la “força de les entitats fins a bona música, una gran quantitat d’activitats infantils, balls, focs, la gimcana nocturna i noves iniciatives, com la gimcana nocturna”.

Una de les principals novetats d’aquest any és el trasllat de la lectura del pregó a la plaça d’Anselm Clavé, a l’antic ajuntament. Els diables de la ciutat seran els encarregats de conduir als assistents al pregó amb una cercavila que sortirà de la plaça de Federico García Lorca. A la primera jornada de la Festa Major no faltarà la música amb la Festa Ràdio Flaixbac o la Barca del senyor Andreu, que portarà la música fins a la Clota.

De les propostes per dissabte destaca la plantada i la cercavila dels gegants, el correfoc, una exhibició de balls o el concert de Cant Coral. Com a novetat aquesta jornada sobresurt la Holi Party, una festa tradicional de la Índia que inunda de color als participants. D’altres coses que no ens podem perdre es el concert de Manu Tenorio, a l’escenari central i gratuït, i la gimcana nocturna.

Les sardanes, el teatre familiar o la música són les protagonistes de la jornada de diumenge i dilluns destaca per les activitats adreçades als joves, com ara la festa de l’aigua y de l’escuma o els tallers i activitats familiars que es faran al parc Central. En el marc de la Festa Major s’estrenarà també la temporada de teatre del Núria Espert, amb el muntatge “Fer riure és un art”, de Joan Pera que celebra d’aquesta manera el seu mig segle de professió. Com és tradicional, la Festa Major de Sant Andreu de la Barca finalitzarà amb un castell de focs a l’avinguda de la Constitució.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here