El conseller Puig demana al ministeri d’Indústria “sensibilitat” per resoldre la situació de la planta d’Inovyn a Martorell
El Govern defensa que l’empresa ha complert amb tots els requisits exigits per Red Eléctrica

Els sindicats de Inovyn-Solvay han alertat aquest dimarts que els desacords entre la direcció de l’empresa i el Ministeri d’Indústria posen en perill els llocs de treball de la fàbrica de Martorell (Baix Llobregat), on treballen unes 500 persones.

El comitè d’empresa, en un comunicat, ha assegurat que l’exclusió per part del Ministeri d’Indústria de Inovyn-Solvay de l’actual contracte elèctric situa a la planta en una situació difícil, tenint en compte a més els efectes de la perllongada crisi.

Segons CCOO, la fàbrica, amb més de 40 anys d’història, “ha estat lluitant des de 2007 per mantenir-se operativa” tot i la caiguda de la demanda dels seus productes. Inovyn és una aliança d’empreses entre Solvay i Ineos amb l’objectiu de crear una companyia líder en producció de policlorur de vinil (PVC). A més d’un centre de producció dedicat a la fabricació de PVC, la planta de Martorell és la seu de les oficines centrals de Solvay Iberica.

Per sensibilitzar la societat sobre aquesta situació, el comitè d’empresa ha convocat la plantilla a participar en una concentració que tindrà lloc avui dijous a les 12 hores, davant de la porta de l’empresa en defensa dels llocs de treball.

El comitè d’empresa adverteix que un total de 12 empreses, entre elles la planta de Inovyn-Solvay de Martorell, estan en perill, “de manera que el dany al teixit industrial i als llocs de treball pot ser brutal”.

Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha demanat al ministeri d’Indústria, Energia i Turisme “sensibilitat” per abordar la situació de la planta que l’empresa química Inovyn té a Martorell. 

El conseller s’ha adreçat al ministre d’Indústria, José Manuel Soria, i al secretari d’Estat d’Energia, Alberto Nadal, per explicar-los que l’exclusió d’Inovyn del mecanisme d’interrompibilitat del sistema elèctric perjudica greument la competitivitat de la planta en un sector molt globalitzat. 

Puig ha recordat que l’empresa ha demostrat que els incompliments registrats pel Ministeri són imputables a tercers, mentre que Inovyn ha complert amb tots els requisits exigits per Red Eléctrica de España (REE).

Font: ACN i EFE

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here