Fa gairebé un any que Cornellà de Llobregat va estrenar el Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA) al Museu Palau Mercader.
La seva col·lecció permanent, “Experiències matemàtiques”, és oberta al públic general tots els dimecres de 17 a 20 hores, i els diumenges de 10 a 14 hores, a la segona planta de l’edifici del Palau, en un espai cedit per l’Ajuntament de Cornellà. Es tracta d’una exposició interactiva, on els materials estan pensats per a ser manipulats.
El MMACA està promogut per una associació de docents en actiu de matemàtiques, així com altres professionals ja jubilats, de tot Catalunya. El seu objectiu és apropar les matemàtiques a les persones i a la realitat, mostrant els seus aspectes lúdics, estètics i sorprenents. 

El projecte sempre ha tingut un important vessant formatiu, amb una programació per a escolars a partir del cicle mitjà i superior de primària, i una altra per a les famílies, on especialment els més joves poden descobrir jocs i sorprenents aplicacions de les matemàtiques que trenquen la imatge de disciplina freda, difícil i abstracta que habitualment han rebut: puzles, geometria, il·lusions òptiques, miralls, estadística i atzar…

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here