Davant la tragèdia humanitària que la comunitat síria està patint, l’Ajuntament de Sant Feliu ha volgut expressar la seva preocupació per la manca de capacitat de les institucions europees en l’abordatge de l’acollida dels milers de ciutadans i ciutadanes procedents de Síria i que busquen a Europa asil polític.

“Aquest estiu hem viscut uns moments dramàtics, a la deixadesa de les institucions europees pels morts ofegats al Mediterrani hem de sumar l’incompliment dels Drets Humans a l’hora de l’arribada de les famílies refugiades a les nostres fronteres”, ha declarat l’alcalde de Sant Feliu, Jordi San José.

Així doncs, l’Ajuntament de Sant Feliu s’ha volgut sumar a la proposta de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per a la creació d’una xarxa de ciutats refugi per acollir els milers de persones que travessen Europa fugint de la guerra de Síria.
En aquest sentit, Sant Feliu, ciutat compromesa amb la defensa dels Drets Humans i la cooperació, vol esdevenir junt amb Barcelona, una ciutat acollidora de migrants i refugiats, davant la dramàtica situació que viuen en els seus països i que els fa arriscar les seves vides per sobreviure.
Des de l’Ajuntament de Sant Feliu s’ha enviat una carta a l’Ajuntament de Barcelona per expressar a l’alcaldessa de la ciutat comtal la voluntat de Sant Feliu d’adherir-se a la xarxa de ciutats refugi. Amb aquest gest es vol també manifestar al conjunt d’Europa la necessitat de posar fi a la deixadesa de funcions que provoca la mort i la desesperança de milers de famílies que per situacions forçades han d’abandonar les seves llars. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here