¿Com celebrava Viladecans la seva Festa Major el segle passat? ¿Quins eren els actes més destacats? Aquestes preguntes troben resposta a l’exposició ‘Anem al ball d’envelat’ que s’inaugura la tarda de dijous 3 de setembre, a Ca n’Amat. De fet, aquesta activitat centra bona part de la mostra i per recordar-la plenament el pati del Museu de Viladecans farà un salt enrere en el temps perquè tothom qui ho desitgi balli a ritme d’una pianola.L’exposició obre el programa de festes que concentra la majoria de les activitats entre el 4 i el 8 de setembre. El tret de sortida oficial serà divendres, a les 20 hores, a la plaça de la Vila, amb el pregó a càrrec de Beatriz Pascual i l’Espavilada del Vilamut. 
Més tard, a les 22 hores, s’ha previst el piromusical que enguany es desplaça al llac del Parc de la Marina. Els focs artificials seguiran amb el Correfoc que sortirà de la plaça de la Mediterrània per acabar a la plaça de la Vila. La primera nit de Festa Major es completa amb un ball popular amb l’orquestra Maravella (22:30 hores, al parc del Torrent Ballester) i una cantada d’havaneres (23 hores, a la platja de la Murtra). 
Durant aquests 5 dies de celebració s’han organitzat més de 60 actes. En música, els caps de cartell seran Els Pets, Martirio i Canteca de Macao, a més del cicle ‘Les Nits al Jardí’ i diverses actuacions d’orquestres i havaneres. 
Per la seva banda, les entitats tindran un paper protagonista amb activitats com la Mamullada, la trobada i ball de gegants o la cursa popular. També les associacions porten novetats com el musical ‘Mamma Mia’ de l’Agrupació Cultural Mossèn Cinto i Anthurium a Atrium. 
Celebració a flor de pell Tal i com es mostra al cartell de la festa, l’Ajuntament convida a viure-la a “flor de pell”. Per això, proposa fotografiar-se durant les activitats amb el tatuatge adhesiu que es pot recollir a Viladecans Informació, Atrium, Podium i Can Modolell i compartir les imatges a les xarxes socials.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here