Segons les dades publicades per l’Observatori, l’ocupació hotelera del segon trimestre de 2015 és del 77% a hotels i del 73% a apartaments del Baix Llobregat. L’ocupació hotelera i d’apartaments augmenta tant respecte el trimestre anterior com respecte el segon trimestre de 2014. Es registra l’ocupació hotelera del trimestre més elevada dels darrers 7 anys

El canal directe continua sent el prevalent en els canals de reserva de les places hoteleres (41% del total de reserves) i també en els apartaments (48%). Els clients individuals romanen com el principal segment de l’ocupació hotelera (el 63%) i dels apartaments (79%).

El preu mitjà d’una habitació doble als hotels de la comarca ha estat de 61,3€. Les tarifes augmenten respecte el trimestre anterior però disminueixen respecte el mateix trimestre de l’any anterior.

El 53% dels clients han vingut a la comarca per negocis, aquest motiu d’estada augmenta respecte el mateix trimestre de l’any anterior. Vacances i activitats esportives són els altres motius d’estada que augmenten al Baix Llobregat respecte el mateix trimestre anterior.

El segon trimestre de l’any es caracteritza pel predomini del client espanyol (en hotels) i del estranger (en apartaments). Augmenta el pes del client català i basc respecte el segon trimestre de 2014.

L’ocupació observada supera a l’ocupació prevista. Els principals indicadors del clima empresarial mostren una millora, respecte el mateix període de l’any anterior, de les perspectives del sector tant en la marxa del negoci, facturació, preus de venda o nombre d’ocupats.

Font: Observatori Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here