Els gegants i els diables són els pregoners d’una edició que preveu la il·luminació de tres edificis emblemàtics de la ciutat. A més, Una vintena de bars i restaurants participen a la quarta edició de la Ruta de la Tapa

Sant Andreu de la Barca celebra del 4 al 7 de setembre una nova edició de la seva Festa Major, que aquest any presenta importants novetats al mateix temps que conserva algunes de les activitats tradicionals de la ciutat, que l’han fet referent a la comarca del Baix Llobregat.

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, ha destacat que “la festa presenta importants novetats per adaptar-se a les noves demandes dels ciutadans i ciutadanes però sense perdre la seva identitat”. Llorca també ha subratllat el paper actiu de les entitats “que fan de la Festa Major l’acte més important del calendari de la ciutat i un espai de convivència i trobada”.

D’entre les novetats d’aquest any, destaca la il·luminació de tres edificis municipals, el trasllat del pregó a l’ajuntament vell i l’organització d’una Festa Holi. Els encarregats de llegir el pregó enguany són els representants de dues colles de la ciutat: els gegants i els diables, que celebren el seu vintè aniversari.

El regidor de Cultura, Juan Pablo Beas, ha subratllat que la Festa Major de Sant Andreu de la Barca “té de tot”, des de la “força de les entitats fins la bona música, una gran quantitat d’activitats infantils, balls, focs, la gimcana nocturna i noves iniciatives, com la Festa Holi”.

Una de les principals novetats d’aquest any és el trasllat de la lectura del pregó a la plaça d’Anselm Clavé, a l’antic ajuntament. Els diables seran els encarregats de conduir als assistents al pregó amb una cercavila que sortirà de la plaça de Federico García Lorca. A la primera jornada de la Festa Major no faltarà la música amb la Festa Ràdio Flaixbac o la Barca del senyor Andreu, que portarà la música fins a la Clota.

La cercavila dels gegants, el correfoc, una exhibició de balls o el concert de Cant Coral són algunes de les propostes del programa de la Festa Major, a la que posarà música l’artista Manu Tenorio en un concert gratuït.

En el marc de la Festa Major s’estrenarà també la temporada de teatre del Núria Espert, amb el muntatge “Fer riure és un art”, de Joan Pera que celebra d’aquesta manera el seu mig segle de professió.

Com és tradicional, la Festa Major de Sant Andreu de la Barca finalitzarà amb un castell de focs a l’avinguda de la Constitució.

23 bars mostren l’oferta gastronòmica de Sant Andreu de la Barca amb la Ruta de la Tapa

Un total de 23 bars i restaurants de Sant Andreu de la Barca participen aquest any en la quarta edició de la Ruta de la Tapa, que vol mostrar la rica oferta gastronòmica de la ciutat.

Les tapes es podran degustar avui divendres 4 de setembre de 20 hores a 21 hores i el dissabte 5 i el diumenge 6 de 12 hores a 15 hores i de 18 hores a 21 hores.

Els participants d’aquesta ruta podran provar una tapa especialment creada pels restauradors per la cita i una beguda per un preu de 2,5 euros.

D’entre les propostes destaca el risotto d’espinacs amb formatge parmesà, un mini burrito de pollastre o un pintxo de xoriç asturià o el caneló de Festa Major.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, Juan Pérez, ha subratllat que “l’edició d’aquest any, la quarta, ha suposat un rècord de participants i comptem amb 23 bars i restaurants que mostraran la seva oferta gastronòmica”. Pérez ha considerat que “la iniciativa serveis perquè els veïns i les veïnes de la ciutat puguin conèixer l’oferta de restauració que hi ha a Sant Andreu de la Barca, on podem trobar establiments de diverses característiques i molt variats. Aquests dies ens podem acostar a la seva oferta a un preu molt econòmic”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here