A finals d’estiu diferents espècies d’aus inicien el seu viatge cap a terres més càlides. Durant els mesos de setembre i octubre ornitòlegs experts en fan el seguiment des del turó de la Magarola, una talaia privilegiada per observar aquest fenomen des del Parc Natural de Collserola

Aligots vespers, esparvers o xoriguers són algunes de les aus que, entre els mesos de setembre i octubre, es poden albirar des de Collserola mentre realitzen la seva migració a terres més càlides.

Durant durant aquests mesos, al Turó de la Magarola, ornitòlegs experts fan l’enregistrament de les diferents espècies de rapinyaires, i altres aus planadores, que sobrevolen la serra tot viatjant cap a terres africanes seguint la ruta anomenada “via litoral de migració”.

Enguany, entre l’11 de setembre i el 4 d’octubre, els caps de setmana i festius (de 10h a 13h), es reforça el seguiment amb un segon observador que ajuda als visitants del Turó a identificar les diferents espècies que el sobrevolen.

Al web http://www.parcnaturalcollserola.cat/ es poden descarregar diferents materials divulgatius a més d’un mapa amb la localització del turó així com consultar les dades actualitzades de les espècies observades. Al Centre d’Informació del Parc s’ha instal·lat l’exposició “Aus de pas” on es poden veure fotografies de gran qualitat de les diferents espècies de rapinyaires que sobrevolen la serra aquests dies.

Aquest és el vint-i-setè any consecutiu de seguiment. És una campanya científica que forma part del projecte PERNIS, coordinat des de l’Institut Català d’Ornitologia, i que té per objectiu el coneixement de les característiques del pas migrador dels rapinyaires, així com d’altres migrants diürns, que travessen el territori català.

L’últim cap de setmana de la campanya, el 3 i 4 d’octubre, coincidirà amb diferents actes als centres del Parc (Can Coll i Centre d’Informació del Parc), i a la pròpia Magarola, sobre el “Día Mundial dels Ocells”.

Us animem a que visiteu el turó on podreu observar-les, i a que gaudiu d’aquest espectacle!

Font: http://www.parcnaturalcollserola.cat/

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here