El primer Secretari del PSC del Baix Llobregat, Antoni Poveda, ha manifestat la voluntat dels i les socialistes de donar una resposta humanitària i solidària davant la situació d’extrema necessitat que pateixen els refugiats del conflicte a Síria

El PSC del Baix aprovarà durant els propers dies una moció als ajuntaments on té responsabilitat de govern, per tal de manifestar la seva voluntat de col·laborar amb la xarxa de ciutats-refugi, preparant dispositius d’acollida dignes, possibilitant l’escolarització dels infants, així com l’atenció sanitària i social de totes les persones refugiades, i convidant la ciutadania a implicar-se i col·laborar en la mesura de les seves possibilitats. Així mateix, els grups socialistes a l’oposició presentaran la moció per instar als seus ajuntaments a unir-se a la xarxa.

Durant les darreres setmanes hem vist com més de 4.000.000 persones, segons ACNUR, s’han vist obligades a deixar Síria fugint de la guerra i de l’extrema pobresa. Moltes d’elles estan arribant a les fronteres d’Europa per cercar asil, en el que s’ha convertit en un drama humanitari que no sembla tenir fi. “Els i les socialistes creiem que no podem acceptar com a inevitables les tragèdies humanes que viuen els refugiats ni les morts de persones que s’ofeguen a la Mediterrània o s’asfixien tancats en un camió. No els podem deixar a mans dels traficants de persones sense escrúpols”, ha expressat el primer secretari.

Des de la Comissió Europea s’han fet propostes perquè tots els països de la Unió actuïn d’acord amb el principi de solidaritat, en aquests sentit Poveda ha remarcat que “en aquestes circusntàncies, cal que el Govern d’Espanya s’involucri per buscar solucions”.

El primer secretari ha assegutarat que “des del Partit dels Socialistes de Catalunya volem contribuir amb decisió, amb iniciativa i des de la millor disposició al diàleg, en l’aportació d’algunes propostes.”

La moció presentada pels i les socialistes de la comarca a més d’expressar la seva voluntat de formar part de la xarxa de ciutats-refugi, insta als governs de la Unió Europea a actuar de manera immediata per donar resposta a les necessitats humanitàries de les persones que viuen aquesta tragèdia, i a treballar en favor d’una política integral d’immigració i asil a la Unió Europea.

A més, insta al Govern de l’Estat a donar suport a totes les vies diplomàtiques existents i promoure la creació de totes les que siguin necessàries per actuar amb determinació en la recerca de la pacificació dels països en conflicte, així com a què aprovi el més aviat possible el Reglament de la Llei 12/2009, de 30 d’octubre, reguladora del dret d’asil i la protecció subsidiària.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here