Catalunya Sí Que Es Pot ha cridat a seguir «fent fora els governs de dretes» en un acte a Castelldefels, posant com a exemple la victòria de l’esquerra alternativa a la ciutat, abans governada pel PP

En aquest sentit, el cap de llista Lluís Rabell ha metaforitzat que «volem la copa, la lliga i la Champions», fent referència a les eleccions municipals, autonòmiques i estatals.

L’acte ha comptat amb el suport d’Iñigo Errejón. El polític madrileny. En un fluït català, ha celebrat que ara «Madrid i Barcelona es donen la mà per aturar els desnonaments i acollir refugiats».

D’altra banda, el membre de Podem ha criticat que «CiU i el PP són el mateix», recordant la Reforma Laboral i l’Amnistia Fiscal, i ha tancat la seva intervenció dient que tenen una «una única pàtria, que és Suïssa». A més, ha assegurat que «si els corruptes volguessin fer un favor al procés, se n’apartarien».

En aquest sentit, Rabell ha reivindicat el dret a decidir. Ha afirmat que no permetran que els sumin al bloc del No, i que a Catalunya les llibertats sempre les ha aconseguit la gent humil. «Mentre alguns feien oposicions, hi havia gent que no sabia parlar català que cosia senyeres d’amagat, sense saber ben bé quantes barres tenia la senyera», ha tancat el candidat.

Rabell ha afirmat, davant la presència d’Iñigo Errejón, que «sí que hi ha gent a l’altra banda de l’Ebre», i ha exemplificat amb la marea blanca «que ha aturat la privatització de la sanitat». A més, ha reivindicat el 27S com «un primer pas per fer fora Rajoy al desembre».

Suport municipal

L’alcaldessa de Castelldefels, Candela López ha obert l’acte i donat suport a la candidatura, celebrant la victòria a les municipals amb un eufòric «És un gran orgull rebre-us com a alcaldessa d’aquesta ciutat, una ciutat que contra tot pronòstic hem guanyat a la dreta», i cridant a fer-la extensible a la Generalitat. Ha volgut emfatitzar que vol un govern que «cobreixi les beques menjador», i ha acusat a l’executiu català de no fer-ho.

D’altra banda, l’activista Àngels Martínez ha volgut retre homenatge als refugiats. Ha acusat als governs, tant català com espanyol, de «ser còmplice de les màfies», per la seva inacció. Ha coincidit amb l’eurodiputat Ernest Urtasun que «aquests refugiats, als quals els governs donen l’esquena, fugen d’una guerra provocada per occident». Urtasun ha qualificat de «lamentable» que s’utilitzi el terme «quotes» quan es parla de persones.

Per Arnau García Gibert

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here