Catalunya Sí que es Pot ha assegurat que el 27S no entraran en la trampa de reduir el debat electoral a «independència sí o no»

Així ho han afirmat durant l’acte de presentació dels candidats del Baix Llobregat, a Molins de Rei. En aquest sentit, Lluís Rabell ha dit que no permetrà que els donin «lliçons de catalanitat» i els situïn al bàndol del No «aquells que sempre han pactat amb el PP Lleis d’Estabilitat i Reformes Laborals».

Per la seva banda, Joan Coscubiela també ha intentat trencar el binarisme de «sí o no», davant els propers comicis. Ha cridat a mobilitzar els votants més lluitadors del Baix Llobregat per caminar cap a la «utopia del 28S, on els nens no passin gana, i no el paradís que alguns prometen». En aquest sentit, ha lamentat que «els grans mitjans intentaran fer veure que el 27S hi ha només dos bàndols».

Destacat: Els dos candidats han coincidit en assenyalar que «en aquestes eleccions està en joc si hi haurà rescat ciutadà, si es pararan les privatitzacions o es segueix precaritzant l’educació pública».

Rabell ha destacat la lluita contra la corrupció en el programa de la candidatura, i ha assegurat que «no ha estat una taca negra, sinó un sistema de govern de CiU i PP». En aquesta línia, ha promès que lluitaran contra tota la corrupció, ja que «no hi ha corruptes nostres», en al·lusió als convergents.

El bàndol del No

CSQP també ha alertat contra que el bàndol del «No», desviï «allò que de veritat es vota el 27S». Coscubiela ha acusat a Ciutadans de «portar un programa molt agressiu cap a les classes populars, amagat en el conflicte indentitari». Al seu torn, Rabell ha alertat del discurs de «pobres contra pobres» del PP; «no permetrem que ens diguin que els immigrants són els culpables», d’aquesta manera el cap de llista ha reivindicat el país com a terra d’acollida.

Presència del Baix Llobregat

A l’acte han assistit totes les persones de la comarca que formaran part de la llista. Saida Ehliluch, de Molins de Rei, ha reivindicat les lluites socials que han tingut lloc a la comarca; com la de l’Eurovegas o per diverses ILP’s. Saida ha assegurat que «CSQP és una alternativa al govern actual, que ha estat amb les polítiques que sempre hem combatut».

Per la seva banda, l’ex diputada pratenca Lorena Vicioso, ha assegurat que «la crisis ha estat una excusa per blindar un model social, laboral i energètic». També ha dit que «malgrat tinguin banderes o història diferent, diversos actors estan apuntalant el nou ordre mundial, que és el capitalisme més salvatge».

Totes dues han recordat les lluites obreres que van tenir lloc durant la democràcia i la transició, especialment a la comarca, i han lamentat que «en vuit anys s’hagin perdut tots els drets que es van conquerir».

Per Arnau García Gibert

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here