L’Ajuntament presenta una Festa Major que, sense renunciar a la tradició, incorpora novetats orientades a facilitar el gaudi familiar. S’incrementen les activitats intergeneracionals i es consolida l’oferta en barris més enllà del centre de la Vila. Pel què fa al cartell, dissenyat per Josep Lluís Lara, incorpora un petit enigma amb l’objectiu que la gent reflexioni sobre la festa.
La Festa Major de Sant Miquel 2015 tindrà lloc entre el 18 de setembre i el 4 d’octubre i compta amb prop de 90 actes programats. La gran majoria d’ells es mantenen respecte el programa d’anys anteriors, però s’incorporen noves activitats que busquen atreure el públic familiar. Activitats que es puguin compartir per tots els membres de la família independentment de la seva edat. 

En aquest sentit cal destacar que hi haurà més espectacles de circ, de música i de cinema a l’aire lliure, amb la projecció al Pati del Palau de la pel·lícula Inside Out. Possiblement la novetat més destacada del programa estigui en la cloenda de la festa, atès que l’esclat final dels darrers anys que tenia lloc a la Plaça Catalunya se substitueix per una projecció de mapping a la façana del Palau dels Requesens. També s’instal·laran food trucks a la plaça del Molí i s’està estudiant la possibilitat d’organitzar una holi party al Parc de la Mariona.

L’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals ha apuntat que “el programa d’enguany és una suma de novetats, tradicions, il·lusió i participació” i ha volgut remarcar el paper de les entitats locals que “una vegada més han posat els cinc sentits per preparar un programa extraordinàriament atractiu i que permetrà a tothom passar-ho molt bé”. 

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Xavi Paz, ha assegurat que “hem apostat per mantenir allò que funciona de fa molts anys, per aprofundir en els canvis que hem anat incorporant a les darreres edicions i per introduir novetats atractives”. Per Paz el resultat final és “un programa que agradarà més i a més gent, i que, per sobre de tot, es podrà gaudir en família”. El programa es distribuirà a partir del proper 16 de setembre però la gran majoria d’actes ja es poden consultar a la web municipal.

Durant la roda de premsa de presentació també han tingut un paper destacat els responsables del pregó i l’autor del cartell. El pregó anirà a càrrec de l’Associació Obrera, l’entitat formada pels descendents de qui fa 100 anys van construir un dels edificis més importants en la història de Molins de Rei i que actualment acull a les entitats del municipi. 

El president de l’Associació Obrera, Leandre Pahissa, va apuntar que “com que no veurem més centenaris, hem d’assegurar-nos que aquest sigui memorable”. L’acte també va servir per presentar públicament el cartell de la Festa Major, obra de Josep Lluís Lara. El dissenyador va explicar que el cartell incorpora “un petit joc, una mica de poesia i un homenatge a La Comercial, ja que s’han utilitzat els motlles de les antigues tipografies amb les que es van fer milers de cartells de Molins de Rei abans de l’aparició de la tecnologia digital”.

Finalment els responsables municipals van fer referència a la coincidència de la Festa Major amb les eleccions del 27 de setembre. Casals i Paz van explicar que, de forma consensuada amb les entitats, s’ha decidit no canviar cap acte de la Festa Major tot i la coincidència en les dates. Això obligarà a reforçar el dispositiu municipal per garantir el correcte desenvolupament dels dos esdeveniments i a demanar algun reforç policial al cos de Mossos d’Esquadra.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here