La coordinadora comarcal de Súmate, Nerea Martínez ha assegurat en un acte de Junts Pel Sí a Cornellà davant prop d’un miler de persones, que ja no es tracta de demanar el dret a votar a Madrid

En aquest sentit, ha exclamat que el proper 27S «els catalans exercirem el dret a decidir, i si guanyem marxarem».

Martínez també ha puntualitzat que «els draps no donen de menjar». Ha reivindicat que el procés no serveix només per canviar una bandera per una altra, sinó de «modificar lleis i poder aplicar-les».

En aquest sentit, ha reivindicat el decret de pobresa energètica i l’impost a dipòsits bancaris, dos mesures suspeses pel Tribunal Constitucional.

«El problema no és que s’etudiï en català, el problema és que hi hagi nens estudiant en barracons o que no pugin pagar els llibres de text.»

Baix Llobregat, punta de llança

Tots els ponents han exemplificat el passat de lluita del Baix Llobregat. En aquest sentit, el número 10 de la llista, Jordi Turull ha reivindicat la comarca com a «punta de llança de tots els canvis importants d’aquest país», i ha cridat als assistents a fer-se partícips d’aquest moment de canvi.

Romeva també ha elogiat que «hi ha hagut molta gent que durant anys s’ha jugat la vida per l’Estat del benestar que avui tenim». Ha cridat a guanyar el 27S perquè «els avis ho mereixen i fills ho demanen». «No podem deixar un país pitjor del que hem trobat», ha conclòs.

Anna Simó i Oriol Junqueras han coincidit tot recordant la tradició de lluita del Baix. Han cridat a «no tenir por», i Juqueras ha assegurat que «els cornellanencs ja ho han demostrat en els moments més difícils».

Així, el número 4 de la llista ha reivindicat el paper del PSUC i el PSC els primers anys de democràcia; «van tenir molt suport perquè la gent volia un canvi, ara els volem al nostre costat, per afrontar aquest procés».

Per Arnau García Gibert

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here