500 persones es concentren davant la Delegació del Govern a Barcelona per expressar el rebuig a la sanció del Ministeri d’Industria, Energia i Turisme que fa perillar 500 llocs de treball directes i 2000 d’indirectes. Entre els assistents, alcaldes i alcaldesses de la comarca així com diputats i diputades dels diferents Grups Parlamentaris, excepte del Partit Popular

El Comitè d’Empresa d’Inovyn-Solvay segueix en lluita. Un total de sis autocars organitzats pel propi Comitè s’han desplaçat aquest dimarts fins a la Delegació del Govern per a protestar contra la decisió del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme d’excloure la companyia de la subhasta elèctrica del 2016, fet que posa en perill la seva viabilitat.

En declaracions a aquest mitjà, Jordi Calvo, President del Comitè d’Empresa afirma que “encara no hi ha hagut cap apropament ni resposta per part del Partit Popular, per tant seguim amb el full de ruta establert i passem al segon pas, que era concentrar-nos avui”. L’objectiu més inmediat, afirma Calvo, és “poder establir una mesa de negociació a tres bandes amb l’empresa, el Ministeri i els sindicats i desbloquejar aquesta situació”.

Calvo, així com altres representants del Comitè, han pogut accedir a la Delegació del Govern i entregar un Manifest adreçat a la Delegada del Govern a Catalunya, María Llanos de Luna, on titllen la decisió del Ministeri de “desproporcionada”, ja que “no ha tingut en compte les repercusions que es puguin produïr sobre els llocs de treball i l’activitat industrial que aquesta empresa representa a l’entorn i en particular a Martorell”.

En aquest sentit, en Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell, de Convergència Democràtica de Catalunya, en declaracions a aquest mitjà, remarca que hi ha “unitat política i institucional, davant aquesta injustícia enorme, que pot portar-nos al tancament d’una empresa emblemàtica de Martorell” i celebra l’assistència a la concentració d’altres alcaldes i alcaldesses de la zona nord de la comarca. La Pilar Puimedón, alcaldessa d’Olesa de Montserrat, del Bloc Olesà per la seva part, enuncia que, conjuntament amb altres Ajuntaments, com el de Martorell, “demanarem una audiència amb el Govern espanyol, que si ens la concedeixen, anirem a Madrid juntament amb altres alcaldes per tal de defensar aquests llocs de treball.”. L’Alcalde d’Esparreguera, l’Eduard Rivas, del Partit Socialista de Catalunya, que també ha assistit a la concentració, reitera el suport de l’Equip de Govern als treballadors d’Inovyn-Solvay i afirma que “buscaran la unitat amb la resta de partits del consistori” per tal de reclamar “diàleg al Govern espanyol”, que encara no s’ha pronunciat.

D’altra banda, a la concentració també han acodit altres representants institucionals, com en Lluís Tomàs, diputat a la Diputació de Barcelona pel PSC i regidor de l’Ajuntament de Martorell, que afirma que “la Diputació també és un estament important i ha de pronunciar-se al respecte”, així que proposarà la setmana vinent “una moció de suport als treballadors” per a aprovar al proper Ple de la Diputació.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here