El primer secretari de les JSC al Baix Llobregat ha criticat les mesures del Govern del PP en matèria d’educació, i les ha qualificat d’«ideològiques». A més, ha argumentat que el govern de CiU, amb el suport d’ERC, ha seguit a Catalunya en la mateixa línia. Ha conclòs que «amb voluntat política es podrien canviar aquestes polítiques»

S’han centrat en criticar les «elevades» matrícules universitàries de Catalunya, les més altes de l’Estat, així com les taxes a la formació professional. A més, han criticat la reducció de les beques de l’executiu central. Han exemplificat les comunitats autònomes on governa el PSOE; assegurant que «on governa l’esquerra es respecta el dret a l’educació».

La campanya «Que no ens retallin el futur»

Amb aquestes declaracions els socialistes han presentat la campanya «Que no ens retallin el futur» a Cornellà de Llobregat. Aquesta campanya inclou un pla de xoc contra l’atur juvenil, rebaixar les taxes i ajudes perquè tothom tingui accés a l’educació. La tinenta d’alcalde de Sant Joan Despí, també de les JSC, Judith Riera ha assegurat que aniran a buscar els més interessats en l’educació, «a les portes del centres d’estudi i els mitjans de transport».

D’altra banda, l’alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez ha criticat que les quotes universitàries de Catalunya siguin les més altes. Ha argumentat que «és una qüestió de prioritats», criticant que s’inverteixi en estructures d’Estat en comptes d’educació.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here