Respecte el curs 2014-2015 l’augment de l’oferta és generalitzada, destacant els 7 grups més de Batxillerat (de 295 en el curs 2014-2015 a 302 en el curs 2015-2016) i els 8 grups més de cicles formatius. 371 grups de formació professional completen l’oferta formativa post obligatòria al Baix Llobregat, 206 grups de cicles formatius de grau mitjà (3 més respecte el curs anterior) i 165 grups de cicles formatius de grau superior (5 més respecte el curs 2014-2015)
Si es compara l’oferta formativa de formació professional amb la de Batxillerat, a la comarca hi ha més municipis que ofereixen Batxillerat que cicles formatius (15 municipis ofereixen cicles formatius i 21 dels 30 municipis del Baix Llobregat ofereixen Batxillerat). Així, 6 municipis que ofereixen Batxillerat no ofereixen cicles formatius (Esparreguera, Abrera, Sant Esteve Sesrovires, Corbera de Llobregat, Pallejà i Vallirana).

L’oferta formativa de Batxillerat es distribueix en 3 modalitats: arts (via d’arts plàstiques, imatge i disseny i via d’arts escèniques, música i dansa), humanitats i ciències socials, i ciències i tecnologia. 

En tots els centres que ofereixen Batxillerat ofereixen les modalitats d’humanitats i ciències socials i ciències i tecnologia. La modalitat d’arts és menys freqüent a la comarca, només s’ofereix a 8 municipis (Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, El Prat de Llobregat i Viladecans).

En quant a les titulacions de formació professional es distribueixen segons graus (grau mig i superior) i famílies professionals. Les famílies professionals amb major oferta (major nombre de centres i titulacions) a la comarca són: Administració i Gestió (50 grups ); Informàtica i comunicacions (48 grups) i Sanitat (38 grups). 

Respecte al curs anterior, cal destacar l’oferta formativa de la família professional instal·lació i manteniment que incrementen en 6 grups l’oferta formativa a la comarca; les famílies comerç i màrqueting, informàtica i comunicacions augmenten en 2 els grups-classe oferts.

Des del curs escolar 2012-2013 el Baix Llobregat compta amb oferta formativa de formació professional dual. El curs 2015-2016 ofereix formació professional dual a 12 municipis de la comarca en 14 centres educatius amb un total de 36 cicles formatius (ampliant l’oferta a 14 cicles més) El nombre d’empreses que hi participen són 82 i es preveu que hi participin 116 alumnes en aquesta oferta formativa.

El curs 2015-2016 ofereix programes de formació i inserció (PFI) adreçats a joves que han finalitzat l’ESO sense obtenir la titulació i cursos d’accés per als cicles de grau mitjà (CAM) i grau superior (CAS). 16 municipis ofereixen programes de formació i inserció, 7, cursos d’accés a cicles de grau mitjà i 17, cursos d’accés a cicles de grau superior.
Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here