Amb 34 expedients de regulació que van afectar a 369 persones, la comarca del Baix Llobregat segueix disminuint les xifres de persones afectades per processos de regulació d’ocupació de les empreses. La majoria dels expedients registrats (47%) van ser de suspensió temporal de la relació laboral, el 32% van correspondre a mesures de reducció de jornada i només el 21% van suposar la rescissió del contracte.

L’activitat econòmica d’activitats esportives i d’entreteniment, amb 91 persones afectades i 2 expedients autoritzats, va ser la que va afectar el major nombre de persones. Les activitats de comerç a l’engròs i comerç al detall també van ser de les que més persones van afectar per regulació d’ocupació, seguides de les activitats industrials de productes alimentaris i de fabricació de productes metàl·lics.

Pel que fa a sinistres laborals, es van produir 4.303 accidents durant la primera part de l’any, xifra que augmenta lleugerament per tercer semestre consecutiu. El nombre d’accidents va pujar tant entre els homes com entre les dones, i l’índex d’incidència, l’indicador que posa en relació el nombre d’accidents amb el nombre de persones ocupades, va augmentar en indústria i serveis però va disminuir en el sector de la construcció.
Font: Consell Comarcal del Baix Llobregat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here